Ce ar trebui să știm despre cafea, înainte de a o consuma. Câte cești de cafea poți bea pe zi

Cafea / Foto Pexels
Cafea / Foto Pexels

Ce ar trebui să știm despre cafea, înainte de a o consuma?  

Mădălina Vasile, reporter la „Neatza cu Răzvan și Dani”, alături de Paul Licșor, proprietar de cafenea, au explicat, la Antena 1, ce ar trebui să știm despre cafea, înainte de a o consuma, care sunt proprietățile și beneficiile consumului de cafea, dar și ce o face atât de specială. Foarte important pentru a obține o cafea de calitate este anul recoltării. Cu cât aceasta este recoltată mai aproape de data la care o consumăm, cu atât este mai bună, pentru că are proprietățile aproape intacte, gustul și aroma perfecte. Chiar dacă este păstrată în recipiente opace și închise ermetic, o cafea veche își va pierde din proprietăți pe parcurs.

Cafeaua reprezintă o sursă de energie, însă nu trebuie să depășim doza recomandată de specialiștii în nutriție și medici.

Specialiștii în nutriție recomandă o doză maximă de 400 de miligrame de cafeină pe zi. Pe înțelesul tuturor, dacă îți place să consumi cafeaua într-o concentrație mare, adică preferi cafeaua cu gust mai intens, cafeaua tare, cum ar fi espresso, sunt recomandate maxim 3 cești pe zi, dar cești mici speciale pentru cafeaua espresso.

Dacă îți place cafeaua mai slabă în concentrație, sau dacă îți place să o combini cu lapte, e recomandat să nu bei mai mult de 5 cești în fiecare zi. Desigur, aceste cifre sunt valabile în cazul în care starea ta de sănătate este una bună și dacă nu ai primit alte indicații specifice de la medicul tău sau de la nutriționist, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel