CCR-lovitură pentru Iohannis. Europarlamentar: Să modifice textul

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Curtea Constituțională a României s-a pronunțat deja în defavoarea președintelui Klaus Iohannis care ar fi obligat să semneze revocarea șefei DNA, conform România Tv. În situația actuală, în contextul în care președintele ar refuza respectarea deciziei CCR, europarlamentarul Norica Nicolai susține că există două soluții de rezolvare a conflictului.

Refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea Laurei Codruța Kovesi, în condițiile în care CCR s-a pronunțat în acest sens, îl pune pe șeful statului, conform europarlamentarului Norica Nicolai, în afara Constituției. "Constituția este foarte clară din acest punct de vedere. Autoritatea asupra procurorilor o are ministrul Justițiie.(...) Ca atare, soluția este foarte corectă, perfect constituțională și președintele, dacă dorește să nu se alfe în afara Constiției al cărui garant este, printre alte instituții, este obligat de urgență să emită decretul de revocare", a declarat Norica Nicolai la România Tv.  

Norica Nicolai: Există două soluții

Eurparlamentarul susține că în cazul refuzului, "există două soluții. Se pune (n.r. Klaus Iohannis) în afara Constituției și să avem de a face cu o decizie politică a coaliției. Și a doua, coaliția de guvernare trebuie să emită, în respectul deciziei Curții Constituționale, o ordonanță de urgență prin care să modifice textul de lege care îi dă această atribuție formală președintelui și pe care ministrul Justiției trebuie să o pună în aplicare", a declarat Norica Nicolai.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel