CCR, decizie conflict Guvern - ÎCCJ. Bogdan Chirieac: Asta s-a întâmplat

CCR
CCR

Bogdan Chirieac a explicat care este impactul major al deciziei Curții Constituționale de a admite că există un conflict juridic de natură constituțională în privința completurile de 5 judecători.

CCR a admis cu 7 voturi pentru și 2 voturi împotrivă că există un conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completelor de 5 judecători. Sesizarea a fost făcută de premierul României, Viorica Dăncilă. Analistul Bodan Chirieac susține că, în acest context trebuie reținut faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție încălca legea și nu a avut niciodată inițiativa de a rezolva această problemă gravă.

"S-au dat mii de ani de pușcărie"

"Acolo sunt niște capete luminate, multe dintre ele. În Curtea Constituțională, domnul Greblă judecător al Curții Constituționale scos de acolo în urma unei acțiuni îngrozitoare a statului subteran, doamna președinte Cristina Tarcea, deci sunt oameni cu multă școală și cunoștințe în domeniul juridic. Cum de s-a ajuns aici eu nu pot să înțeleg, să știți.  Pentru mine, important este că Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă a României încălca legea, din 2014, adică exact atunci când s-a intrat în faza critică a războiului româno-român. Ce mi se pare la fel de grav este obstinația cu care doamna președinte susținea încălcarea legii. Eu am convingerea că doamna judecător Tarcea este o persoană de bună-credință, numai că acolo se împarte dreptatea, acolo s-au dat mii de ani de pușcărie, la Înalta Curte a României. Obstinația cu care până la urmă dânsa a susținut un punct de vedere și onorabila Curte Constituțională a stabilit că de fapt se încălca legea... Mă credeți că în justiția din România nu mai am absolut niciun reper în momentul acesta? Înalta Curte s-a stabilit că încălca legea din 2014. Înalta Curte nu a venit ea, singură, să spună 'domnule, trebuie să ne reformăm, nu e în regulă lucrul ăsta'. Nu, a fost nevoie de sesizare, a fost nevoie de deliberare pentru a opri onorabila Înaltă Curte să mai încalce legea. Asta s-a întâmplat, nu s-a întâmplat altceva. De aici încolo putem face analize și să ne gândim dacă era cunoscut completul care judeca, acum vom afla despre culoarele din justiție, am aflat despre generalul Dumbravă și câmpul tactic, am aflat de foarte multe lucruri, dar astăzi a obligat Înalta Curte să respecte legea", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Aș fi vrut că onorbila Curte Constituțională să constate că Înalta Curte respecta legea, nu o încălca"

"Până acum, de patru ani de zile încălca legea Înalta Curte, nu ai unde să te mai duci, în orice țară a lumii, peste Înalta Curte nu ai unde să te mai duci. Dacă e o dictatură, te duci chiar la dictator, atât, e dictatorul, deci Înalta Curte, aflăm și noi, că încălca legea și dorea să persiste în greșeală. Despre domnul Dragnea, chiar nu mă interesează, că îl ia, că nu îl ia, că procesul, că completul, nu știu, dar pentru cetățenii acestei țări încălca legea, asta spuneți că a hotărât Cutea Constituțională. Credeți-mă că aș fi vrut că onorbila Curte Constituțională să constate că Înalta Curte respecta legea, nu o încălca", a mai spus analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel