CCR a admis contestația PDL. Numirea lui Ciorbea la ASF, NECONSTITUȚIONALĂ. Cum comentează Bogdan Chirieac

Curtea Constituțională a decis, în urma contestației PDL, cu privire la numirea lui Victor Ciorbea în fruntea Autorității de Supraveghere Financiară. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia CCR. 

Lipsa se experiență este cea care i-a determinat pe judecătorii Curții Constituționale să admită contestația vicepreședintelui PDL, Andreea Paul.

"Motivul principal ar fi acela că cei care ocupă o astfel de funcție ar trebui să aibă experiență într-o instituție financiară", precizează CCR, în comunicatul de presă, potrivit Antena 3. 

VEZI și: Lovitură dură pentru Victor Ciorbea, din curtea PDL

Răspunsul este oricum tardiv. Victor Ciorbea a renunțat la candidatura pentru ASF, pentru care fusese desemnat de Parlament, în detrimentul funcției de Avocat al Poporului, pe care a și ocupat-o oficial în 15 aprilie. 

VEZI și: Ciorbea, oficial noul Avocat al Poporului. PNL a părăsit sala

"Curtea Constituțională probabil că a judecat pe lege. Problema este că au fost mulți care aveau experiență în domeniul financiar-bancar și într-adevăr, ASF-ul este o cloacă. Măcar Victor Ciorbea era un om corect. Nu știu câtă experiență avea în domeniul financiar, dar era nevoie să vină cineva și în domeniul acesta care să nu ia zeci de mii de euro lefuri plus privilegii fără să facă nimic. Este vorba despre calitatea umană a celor care sunt trimiși acolo, iar din acest punct de vedere Victor Ciorbea este un om integru", a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel