Cazul Alec Baldwin: Asistentul de regie de la westernul 'Rust' fusese concediat pentru un accident cu o armă

Actorul Alec Baldwin  Foto: Captură Video Sky News Australia
Actorul Alec Baldwin Foto: Captură Video Sky News Australia

Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea directoarei de imagine pe platourile de filmare săptămâna trecută fusese deja concediat de la un film anterior pentru un accident implicând o armă de foc, a aflat luni AFP de la o companie de producţie.

'Dave Halls a fost concediat de pe platoul + Freedom's Path + în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental', a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.

'Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave a părăsit scena', a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Pe platourile de filmare a westernului 'Rust', Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă presupusă goală pe care actorul a folosit-o pentru a repeta o scenă. O împuşcătură a avut loc accidental, omorând-o pe directoare de imagine Halyna Hutchins şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Potrivit The Wrap, un site specializat în divertisment care citează surse apropiate de filmările la 'Rust', arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins fusese folosită cu câteva ore mai devreme de membrii echipei pentru tir în cutii de conserve.

Regulile foarte stricte ale industriei cinematografice în acest domeniu interzic însă prezenţa muniţiei reale pe platoul de filmare, tocmai pentru a evita acest tip de accident, precizează Agerpres.

Glonțul real ar fi fost pus din răzbunare

Când au început filmările, Alec Baldwin a tras cu pistolul de recuzită, după ce fusese asigurat că arma ar fi fără glonţ, dar a împuşcat-o în piept, mortal, pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins. Regizorul filmului, Joel Souza, care se afla lângă ea, a fost rănit la umăr. El primit îngrijiri medicale la spital, dar între timp a fost externat.

Acum a apărut însă o nouă teorie în acest caz. Presa scrie despre mai multe incidente la filmările westernului "Rust", un film independent, cu buget redus. Chiar joi, cu câteva ore înaintea tirului fatal, mai mulţi membri ai echipei au plecat, nemulţumiţi de condiţiile grele de lucru şi lipsa măsurilor de siguranţă, inclusiv în privinţa utilizării armelor de recuzită, transmite Pro TV.  Astfel, a apărut chiar și o teorie care spune că glonțul real ar fi fost pus în armă din răzbunare. Oamenii legii continuă ancheta pentru a stabili exact cum s-a întâmplat totul. 

Vezi și: Alec Baldwin și-ar anula proiectele și s-ar retrage din viața publică, după ce a ucis-o accidental pe Halyna Hutchins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel