Rogoz, Sanador: Câte zile trebuie să te izolezi dacă faci COVID acum și de ce testul din ultimele zile de boală e mai pronunțat decât în prima zi

Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

Andrei Rogoz, medic de boli infecțioase de la spitalul Sanador, a vorbit despre simptomele care ne indică în prezent că avem COVID-19, câte zile trebuie să ne izolăm și de ce testele din ultimele zile sunt mai pronunțate decât în prima zi de testare. 

În ciuda faptului că starea de alertă a fost ridicată, că nu mai există restricții, ar trebui să rămânem totuși responsabili, iar ultimii doi ani să ne fi învățat ceva. Ei bine, chiar dacă restricțiile au rămas doar recomandări, COVID-19 nu a dispărut și continuă să se reflecte în cifrele destul de mari din raportările zilnice, motiv pentru care testarea rămâne încă o soluție importantă. 

De-a lungul celor doi ani, tulpinile COVID-19 au dat mai multe simptome. Acum, când varianta Omicron este dominantă în România, medicul Andrei Rogoz a fost întrebat care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită să ne testăm.

"La momentul acesta, orice persoană care prezintă simptomele virusului respiratorie poate lua în calcul că e infecție cu SARS-CoV-2, că ar avea COVID. E important și contextul epidemiologic, pentru că multe dintre aceste persoane au un contact în familie sau un cunoscut testat pozitiv și apariția câtorva semne se viroză:

- durere în gât

- tuse

- febră

- mai rar probleme digestive sau simptome mai puțin specifice ar trebui să justifice o testare.

Acum, consecința acestei testări devine mai puțin clară acum, pentru că în măsura în care izolarea s-a menținut, cel puțin din punct de vedere legal, nu știu cine o mai urmărește, carantina s-a ridicat...", a declarat Andrei Rogoz, în exclusivitate pentru DC Medical.

Care sunt categoriile cele mai predispuse în prezent, citiți pe DC MEDICAL!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel