Cătăniciu, apel la Nelu Tătaru, pentru medicii din prima linie: Măcar o mască precum a Violetei Alexandru

Steluța Cătăniciu, deputat ALDE, îi transmite un mesaj ferm ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. 

Mesajul transmis de Steluța Cătăniciu: 

"Domnule ministru al sănătății, Nelu Tătaru,

Am auzit în ultimele zile, tot mai mult și tot mai nedrept, că medicii și personalul medical din spitale ”dezertează". I-am auzit pe mulți care stau mult prea departe de linia întâi a acestor momente transmițându-le medicilor și asistentelor că, dacă se gândesc la copiii lor, la familiile lor, ar trebui, mai întâi de toate, în calitatea lor de medici, să se gândească la copiii și la familiile pacienților infectați pe care ar trebui să îi trateze.

În calitatea dumneavoastră de medic și ministru al sănătății, ați putea să-mi răspundeți, vă rog, la copiii medicilor, ai personalului medical, la familiile acestora, cine să se gândească, dacă ei nu?

Poate s-a gândit domnul ministru Costache atunci când și-a dat demisia în plină criză? Credeți, domnule ministru Tătaru, că demisia domnului ministru Costache le-a transmis încredere acestor oameni cărora le cerem azi să fie in linia întâi, să salveze vieți, fără să se gândească la copiii lor, la familiile lor?

Dacă medicii au depus un jurământ, la fel au depus și cei care guverneză azi țara, printre ei numărându-vă și dumneavoastră. Ați jurat să apărați Constituția și legile țării, iar în Constituție dreptul la viață și dreptul la sănătate sunt drepturi fundamentale pe care dumneavoastră și guvernul din care faceți parte ați jurat să le apărați.

Vă întreb, domnule ministru, în aceste momente, medicii si personalul sanitar din spitalele românești mai au aceste drepturi sau le-au fost suspendate pe perioada stării de urgență, atâta timp cât cei care au jurat să le garanteze îi trimit în  linia întâi cu mâinile goale?

Va rog, domnule ministru, faceți-le rost de echipament care să le protejeze viața și sănătatea! Măcar de o mască la fel ca cea a doamnei ministru Violeta Alexandru."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel