Cât de sigur este machiajul permanent. Ce efecte adverse pot să apară

Machiajul permanent este o tehnică de micropigmentare și o modă care continuă să crească. Cu toate acestea, foarte multe persoane au suferit reacţii adverse.

Machiajul permanent a devenit celebru pentru posibilitatea de a reconstrui sprâncenele şi de a le face să arate întotdeauna perfect. Cu toate acestea, foarte multe persoane au suferit reacţii adverse. Din această cauză, a început să se verifice calitatea cernelurilor folosite. 

Există 15 cerneluri care nu trebuie comercializate și ale căror concentrații maxime de impurități depășesc limitele admise de Rezoluția ResAp. Această evaluare a riscurilor acestor produse permite ca machiajul permanent să fie aplicat în siguranță, potrivit 20minutos.es.

Efectele adverse ale machiajului permanent

Infecții: Apar de obicei din cauza utilizării de materiale care nu au fost sterilizate anterior. De asemenea, pot apărea dacă cerneala a fost reutilizată, o practică nerecomandată. Cele mai frecvente infecții sunt de obicei hepatita, HIV sau cele cauzate de bacterii precum stafilococul.

Reacții alergice: Nu este de obicei un efect advers comun, însă este esențial să folosiți cerneluri fără componente toxice care pot provoca alergii. 

Granulom: Este un nodul care apare atunci când organismul detectează un element străin și, pentru a-l proteja, creează un fel de protecție în jurul pigmenților. Acest lucru face ca pe piele să apară mici leziuni sub formă de umflături în zona în care s-a făcut micropigmentarea.

Machiajul permanent trebuie făcut doar de către persoanele care au pregătirea corespunzătoare (tehnician estetic superior), iar produsele folosite trebuie să fie de cea mai bună calitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel