Câștigătorii concursului Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, desemnați prin vot

Liceenii câştigători ai concursului lansat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă au fost desemnaţi în urma votului celor prezenţi marţi la evenimentul organizat în Piaţa Universităţii.

Competiţia de creaţie "Noi sau adulţii? Azi sau mâine?" le-a solicitat elevilor de liceu din Capitală să realizeze conţinut online prin care să contribuie la dezbaterea publică privind dezvoltarea durabilă. Înscrierile la concursul derulat pe Instagram s-au putut face până pe 2 iunie. Cele cinci categorii de concurs au fost: Meme, Meme Edu, Blockbuster, Scenă, T-shirt. Juriul a făcut o selecţie a lucrărilor la fiecare categorie, iar votul popular a stabilit câştigătorii. Premiile constau în trotinete urbane pentru adulţi, brăţări fitness şi căşti audio.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a iniţiat şi sprijinit această competiţie, iar Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 s-a ocupat de implementarea sa.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, a declarat la evenimentul din Piaţa Universităţii că, în opinia sa, toată lumea a câştigat în urma concursului, având în vedere că sute de liceeni au citit prismele din zonă referitoare la dezvoltarea durabilă şi au răspuns la Roata norocului la întrebări pe această tematică.

"De două zile aţi văzut aceste prisme, nouă prisme sunt puse aici cu diferite întrebări, sute tineri au venit şi au răspuns la Roata norocului, au primit câte un tricou, dar au stat câte o jumătate de oră să vadă ce e scris acolo. De ce? Pentru că dezvoltarea durabilă, dezvoltarea sustenabilă este bună pentru toţi. Trebuie să avem o societate mai bună şi cum? Prin aceste gesturi, printr-o mişcare, prin energie pozitivă, dialog, să ne uităm unul în ochii celuilalt şi să spunem: 'Avem o viaţă frumoasă, avem o ţară frumoasă. Ce facem cu ea?' Voi sunteţi generaţia viitorului care veţi salva lumea sau veţi încerca să o salvaţi. Hai să o facem împreună! (...) A fost Sanctitatea Sa Papa Francisc în România. Ştiţi care a fost unul dintre cadourile pe care le-a primit? Pagaia lui Ivan Patzaichin cu care a câştigat zeci de medalii", le-a spus Laszlo Borbely liceenilor care au venit la eveniment.


"Noi de la început am mers pe această scenografie cu discuţia cu oamenii şi înainte de a finaliza noua strategie am avut vreo 20 de întâlniri în toată ţara cu diferite (entităţi - n.r.), cu ONG-urile, cu mediul academic, cu institute de cercetare, deci nu pot concepe implementarea acestei Agende 2030 pentru dezvoltare durabilă fără să implici societatea şi vom continua cu asemenea evenimente. Avem o nouă meserie în România, expert în dezvoltare durabilă şi acum trebuie să incităm pe toată lumea să înţeleagă că fără o schimbare a mentalităţii societăţii nu o să putem avea o societate chiar care se apropie pozitiv de ceea ce este în jur", a adăugat Laszlo Borbely.

Ivan Patzaichin a declarat că tinerii sunt viitorul. "Important e să vedem şi cum gândesc ei despre viitorul lor, ce-şi propun ei pentru viitorul lor, cum văd ei dezvoltarea durabilă pe viitor", a spus Patzaichin.

La finalul evenimentului, Smiley a susţinut un concert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel