EXCLUSIV  Casa Verde Fotovoltaice. Detalii despre contractul cu firma de instalatori și modalitatea de plată / video

Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels

Laurenţiu Neculaescu, președintele AFM, a fost invitat la DC News și DC Business, unde a oferit mai multe detalii despre Programul Casa Verde Fotovoltaice.

 

„Noi o să finanțăm o valoare fixă, 20.000 de lei, pentru un sistem fotovoltaic de minim 3kw. Persoana trebuie să vină cu 2.000 de lei contribuție proprie pentru un sistem de minim 3kw. Dacă persoana fizică dorește să instaleze un sistem mai mare, atunci pune din surse proprii diferența de bani și își poate instala un sistem cu o putere mai mare.

Un alt lucru pe care trebuie să-l menționez e că s-a terminat perioada de înscriere pentru instalatori, pentru firmele care doresc să participe la acest program. Pe 12 mai s-a închis lista.”, a spus Laurenţiu Neculaescu.

„Câte firme s-au înscris?", a întrebat Bogdan Chirieac.

„Avem 754 de firme înscrise. Acum sunt în perioada de evaluare. Deja, mare parte dintre aceștia au primit solicitări de clarificări pe documentele încărcate în platforma AFM-ului, urmând să finalizăm evaluarea și după ce vom finaliza evaluarea, vor avea un termen de 5 zile pentru constituirea acelei garanții de participare la program.

În momentul când se vor finaliza toate regiunile de înscris în cadrul programului, atunci Administrația Fondului pentru Mediu va publica lista cu firmele care au fost selectate, au fost declarate eligibile, astfel încât, într-un termen de 90 de zile, oamenii să-și aleagă firma cu care vor să instaleze aceste sisteme.”, a spus Laurenţiu Neculaescu.

„Nu stau 90 de zile, poate o aleg după trei zile. Se pot apuca de muncă?", a întrebat Bogdan Chirieac.

„Dacă instalatorul a validat persoana respectivă, ne confirmă în aplicație că totul este în regulă, că persoana este eligibilă pentru program și au semnat un contract în acest sens, automat, pot să se apuce de instalare. Totul se face prin această aplicație pe care noi o punem la dispoziție. Instalatorul, tot în aplicație, va selecta persoana respectivă cu care are contract încheiat fără să ne trimită nouă contractul pentru că nu e nevoie să ne încărcăm cu atâta birocrație. L-a analizat, l-a selectat, ne spune că este ok și începe instalarea sistemului.”, a spus Laurenţiu Neculaescu.

„Eu, Chirieac, plătesc firmei de instalatori toată suma, 22.000, după care îmi rambursați 20.000?", a întrebat Bogdan Chirieac.

„Da. Aici este o discuție, o negociere între persoana fizică și firmele de instalatori, modul cum se face plata. Noi ne-am asumat clar că în momentul în care instalatorul vine la decont, unde are doar două documente, factură și cu certificatul de racordare, noi ne-am asumat că în maxim 60 de zile vom face plata. Deci nu recomandăm să se plătească integral în avans. Este o discuție între o persoană fizică și o persoană juridică, modul de plată. Noi ne-am asumat un termen clar.”, a spus Laurenţiu Neculaescu.

„Nu e un termen prea mare? Mă gândesc la bonitatea firmelor de instalatori, 60 de zile.", a spus Bogdan Chirieac.

„Este un termen maxim de 60 de zile, plata se poate face și mai repede. Depinde foarte mult și de volumul de cereri pe care le vom avea. Un instalator dacă are mai mult de 10 persoane înscrise în dreptul său, el nu poate să vină cu o cerere de decontare pe mai puțin de 10 persoane. Dacă are mai puțin de 10 persoane, poate să vină cu 2, 3 cereri.”, a spus Laurenţiu Neculaescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel