Urmărește emisiunea live


Casa Regală: Valorificarea patrimoniului cultural şi natural de la Roşia Montană - esenţială pentru un viitor durabil

Casa Regală: Valorificarea patrimoniului cultural şi natural de la Roşia Montană - esenţială pentru un viitor durabil
Casa Regală: Valorificarea patrimoniului cultural şi natural de la Roşia Montană - esenţială pentru un viitor durabil

Valorificarea patrimoniului cultural şi natural de la Roşia Montană este esenţială pentru un viitor durabil al acestui peisaj cultural excepţional, dar şi pentru locuitorii acestui loc, consideră Casa Regală. 

'Familia Regală a susţinut cauza referitoare la Roşia Montană din anul 2009 încoace, sprijinind, în orice fel posibil, salvgardarea şi înflorirea virtuţilor şi valorilor Roşiei Montane. În anul 2011, Majestatea Sa Margareta a acordat Înaltul Patronaj Fundaţiei Culturale Roşia Montană. Fundaţia şi-a propus promovarea şi conservarea bogăţiilor naturale şi a valorilor din această regiune unică a Munţilor Apuseni, precum şi sprijinirea comunităţii de aici să se afirme şi să devină vizibilă pe plan naţional şi european', se arată într-o postare de pe pagina de Facebook 'Familia Regală a României'.

Potrivit sursei citate, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a considerat întotdeauna că Roşia Montană poate fi 'un exemplu de conectare, armonie, prosperitate, dar şi un model de dezvoltare europeană'.

'În cele din urmă, această decizie a UNESCO deschide oportunităţi privind noi activităţi economice în zonă, atragerea de fonduri, dar şi o dezvoltare a comunităţii locale. Valorificarea patrimoniului cultural şi natural de la Roşia Montană este esenţială pentru un viitor durabil al acestui peisaj cultural excepţional, dar şi pentru locuitorii acestui loc. Hotărârea ţării noastre de a păstra această moştenire culturală şi naturală nu poate fi decât aplaudată de comunitatea internaţională', evidenţiază Casa Regală.

Marţi, peisajul cultural minier de la Roşia Montană a fost inclus în lista Patrimoniului Mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) şi în lista Patrimoniului Mondial în Pericol. Potrivit Institutului Naţional al Patrimoniului 'peisajul cultural minier Roşia Montană intră astăzi în familia valorilor recunoscute ca relevante pentru întreaga umanitate, valori pentru care solidaritatea internaţională se poate transforma în cooperare şi asistenţă tehnică pentru conservare şi restaurare'.

CITEȘTE ȘI Iohannis și Cîțu, reacții după ce Roșia Montană a fost înscrisă în UNESCO. România riscă să plătească despăgubiri de miliarde de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel