Casa Albă, noi informații despre avionul dispărut. "Act voit al piloților"

avion alb-negru
avion alb-negru

Căutările avionului dispărut cu 239 de persoane la bord au fost extinse în Oceanul Indian, vineri. Casa Albă a dat informații noi prin care sugerează că avionul a zburat mai multe ore după ce a dispărut de pe radare. În același timp, Vietnamul a retrogradat de la urgent la normal nivelul operaţiunilor de căutare a Boeing-ului 777. 

Publicații americane, care citează oficiali de rang înalt, afirmă că avionul Boeing 777 a continuat să transmită un semnal automat, timp de mai multe ore, după ce a dispărut de pe radare. Marina americană a trimis o navă și un avion în zonă. Un oficial din cadrul US Navy a declarat, pentru AFP, că "USS Kidd tranzitează Strâmtoarea Malacca în drum spre Oceanul Indian". S-a referit la unul dintre cele două distrugătoare americane care participă la căutări, alături de USS Pinckney. Cele două nave erau în Golful Thailandei, scrie mediafax.ro

Încercările de explicare a misterului dispariției avionului merg de la o explozie la bord şi până la o deturnare, o lovitură de rachetă sau o sinucidere a pilotului.

Misterul sistemelor de înregistrare

Postul american ABC transmite că cele două sisteme de înregistrare a datelor și transponderul - aparatul care permite semnalarea poziţiei în zbor către radare de la sol - au fost oprite la un interval de 14 minute unul față de celălalt, ceea ce indică o dezactivare manuală. Doi oficiali americani consideră că avionul dispărut de pe radare sâmbăta trecută a fost "doborât" intenţionat de piloţi, fiind un act voit. "În cazul unei explozii, aceste două sisteme se închideau simultan, astfel, datele indică faptul că a fost un act deliberat. Unul din sisteme a fost închis manual, de către cei care conduceau aeronava la momentul respectiv", spun specialiştii americani, citaţi de Business Insider, citat de antena3.ro. În cazul unei explozii sau a unei probleme la motoare, cum s-a vehiculat iniţial, aceste sisteme ar fi fost închise simultan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel