Casa Activistului, schimbare. Angi Șerban și Florin Bădiță, declarații

Florin Bădiță
Florin Bădiță

Casa Activistului, cunoscută impropriu în presă drept Casa Justiției, s-a mutat în casă nouă.

”Corupția Ucide s-a mutat în casă nouă!

Ne cunoașteți din stradă, unde ne strigăm de trei ani revolta împotriva unui sistem corupt care ucide minți, suflete și trupuri deopotrivă. Constituția, democrația și drepturile fundamentale nu sunt interpretabile sau negociabile în România. Am realizat însă că protestul, deși cel mai eficient instrument civic pentru o reacție imediată, nu este suficient pentru a construi opoziție solidă în lupta cu disprețul generalizat față de cetățean. Este necesară conectarea permanentă la realitatea politică, socială, economică și juridică. Deschiderea și menținerea unui dialog cu autoritățile, accesul la informații de interes public, cunoașterea drepturilor garantate și obligațiilor față de stat și societate, susținerea presei independente, exprimarea nemulțumirilor prin petiții sau inițiative cetățenești, toate acestea sunt unelte care pot fi folosite cu succes pe frontul civic.

Din această nevoie s-a conturat conceptul de casă a activismului, un spațiu pus la dispoziția tuturor celor care doresc să fie educați sau să educe, la rândul lor, despre orice presupune implicarea socială și care sunt pașii de urmat pentru a face o schimbare pozitivă.

Așadar, vă așteptăm sâmbătă, 27 octombrie 2018, pe Strada Educației 32, la deschiderea oficială a Casei Activistului. Veți cunoaște aici oameni implicați civic și/sau social, care vin să vorbească despre proiectele și experiențele lor, cu bune, cu rele, dar mai ales cu rezultate concrete și impact real. Ramona Ursu povestește despre jurnalismul de investigație, Olga Popescu (Declic) prezintă importanța și parcursul petițiilor, Diana Voicu (Inițiativa România) ne ajută să lucrăm în echipă și să ne gestionăm optim energia, Mihai Polițeanu promovează #oameninoi în politică și reforma legislației electorale, iar cei de la Greenpeace România ne familiarizează cu aplicația Forest Guardians.

Angi Șerban și Florin Bădiță, prezenți la eveniment

Florin Bădiță, fondator Corupția Ucide, ne predă câteva noțiuni elementare de tehnologie digitală, iar Angi Șerban, "fata cu goarna" care nu lasă demnitarii să ațipească în scaunul de serviciu, ne învață cum să ne facem auzită vocea clar și ferm, dar nonviolent. Până acum arhitecți ai protestelor de stradă, se află și ei la debutul unei noi etape a „carierei" în Casa Activistului, alături de ceilalți membri CU și Declic.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 17:00 – 22:00. Vom reveni în zilele următoare cu un program detaliat. Pentru moment, salvați data și energia civică, avem planuri mari împreună!

Fiind un proiect susținut exclusiv din voluntariat și donații, orice ajutor este binevenit. Informații, sugestii, bani, obiecte, timp, idei sau proiecte, găsim împreună o formulă prin care să le investim înțelept și responsabil. Mulțumim și pe această cale celor care ne susțin deja financiar prin platforma Patreon, profil Corupția Ucide” - se arată într-un anunț postat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel