Carmen Dan - Întorsura Buzăului. Reacția MAI: ''A fost vorba despre depresiune''

Bianca Ştefan / 08 iul 2018 / 14:37 Salveaza PDF Comentarii
carmen dan
Descriere foto: carmen dan

Ministerul Afacerilor Externe a oferit explicații după comandamentul de urgenţă unde ministrul Carmen Dan l-a întrebat pe prefectul de la Buzău de măsurile luate pentru Întorsura Buzăului. Reprezentanții MAI au precizat că ministrul a întrebat, de fapt, despre depresiune şi nu despre localitatea în sine, care se află în Covasna.

„Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române. În dialogul cu prefecţii, ministrul afacerilor interne a solicitat modul în care autorităţile au în atenţie aceste zone. Despre această zonă a fost vorba în discuţia cu prefectul de Buzău şi nu despre localitatea care este situată în judeţul Covasna”, au spus reprezentanţii Ministerului de Interne.

Explicațiile vin după ce ministrul de Interne a purtat o discuție prin videoconferință cu prefecţii judeţelor vizate de avertizările meteorologice, despre măsurile luate până în prezent pentru a preveni tragediile.

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, îi întreabă ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.

„Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, este răspunsul prefecților

„Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, a adăugat Carmen Dan.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24