Urmărește emisiunea live


Carmen Dan, bilanț: Peste 11.000 de persoane, salvate

Carmen Dan
Carmen Dan

Structurile de intervenţie în situaţii de urgenţă au salvat peste 11.000 de persoane în cadrul a circa 430.000 de acţiuni desfăşurate în anul 2018, potrivit evaluării activităţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

 La prezentarea bilanţului DSU, ministrul de Interne, Carmen Dan, a mulţumit angajaţilor de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, Serviciile Salvamont sau de Ambulanţă, de la Unităţile de Primiri Urgenţe pentru reuşita misiunilor şi obţinerea celor mai bune rezultate. 'Noi avem obligaţia să ne pregătim permanent pentru misiunile de mâine. (..) Din perspectiva Guvernului, sprijinul pe care îl putem da este acela de a identifica resursele financiare necesare sistemului de urgenţă. Printre priorităţile acestui Guvern se află sănătatea şi componenta situaţiilor de urgenţă', a spus ministrul de Interne. Carmen Dan a precizat că, pentru anul 2019, bugetul prevăzut pentru IGSU este de peste 3,5 miliarde de lei, cu 41,3% mai mare decât anul trecut, iar pentru creşterea gradului de dotare a personalului ce desfăşoară misiuni operative, inclusiv echipamente de protecţie, se intenţionează alocarea a peste 11 milioane de lei. 'Prioritare sunt de asemenea asigurarea fondurilor pentru încadrarea celor peste 600 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ ale MAI şi continuarea implementării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile. De asemenea, pentru lucrările de investiţii aflate în derulare se doreşte alocarea a 5,3 milioane de lei, iar pentru acţiuni de dotare aproximativ - trei milioane de lei', a afirmat Carmen Dan.

Deficit de personal de 9,8%

Pentru Inspectoratul General de Aviaţie, bugetul propus este de aproximativ 85 de milioane de lei, din care peste 25 de milioane sunt pentru mentenanţa aeronavelor din dotare. Ministrul a mai arătat că, în anul 2018, la nivelul IGSU, deficitul de personal a fost redus de la 11% la 9,8% şi, pentru prima dată, în ultimii şapte ani, balanţa de intrări-ieşiri este pozitivă, ceea ce înseamnă că numărul celor care au intrat în IGSU este mai mare decât al celor care au părăsit sistemul. Carmen Dan a mai declarat că deficitul se va reduce şi mai mult în 2019 atât la nivelul IGSU, cât şi al Inspectoratului General de Aviaţie prin încadrarea noilor promoţii şi odată cu finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante. La activitatea de evaluare au mai participat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, Dorel-Gheorghe Căprar, preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Laszlo Attila, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviaţie, Marius Burtan, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor care colaborează cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel