EXCLUSIV  Carmen Avram, interviu. Pescuitul la Marea Neagră se scaldă în ape tulburi / video

Carmen Avram, la DCNews
Carmen Avram, la DCNews

Carmen Avram, europarlamentar PSD, revine la interviurile DCNews.

 

Interviul cu europarlamentarul Carmen Avram va fi transmis joi, 24 martie, de la ora 13:00, pe DCNews.ro, DCNewsTV.ro, precum și pe ȘtiriDiaspora.ro, dar și pe paginile de Facebook și YouTube ale site-urilor. 

În cadrul interviului acordat de Carmen Avram, sunt abordate subiecte extrem de important: Pescuitul la Marea Neagră se scaldă în ape tulburi, sectorul românesc de pescuit, declinul unui brand de țară și Politica Comună de Pescuit, speranța sectorului din România.

Ca toate celelalte verigi din lanțul agro-alimentar, sectorul de pescuit este afectat și el. Romania, însă, este lovită mult mai dur, din cauza apropierii de zona de conflict. 

Prin Politica Comuna de Pescuit, UE stabilește cadrul legislativ și financiar pentru sectorul de pescuit și acvacultură. 

Banii europeni sunt destinați pentru retehnologizare, investiții în procesarea peștelui, modernizarea bărcilor de pescuit, înlocuirea motoarelor pentru a fi mai puțin poluante, susținerea tinerilor ca să ducă mai departe această tradiție a pescuitului, dezvoltarea zonelor pescărești prin susținerea de activități conexe pescuitului, inclusiv susținerea de investiții în domeniul turismului.

Tradiție veche, declin recent

Pescuitul comercial în România este o activitate cu o îndelungată tradiție. Înainte de 1989 existau în România aproximativ 180 unităţi de procesare a peştelui. După 1990 fabricile de conserve de peşte şi-au redus treptat producţia, ajungând până la încetarea activităţii. Flota României nu mai există, bărcile de azi fiind, în mare parte, ambarcațiuni de mici dimensiuni. Pescuim puțin, procesăm și mai puțin și consumam infim. 

Despre toate acestea, dar nu doar atât, pe DC News, de la ora 13.00, cu Carmen Avram!

Pentru a rămâne la curent cu activitatea europarlamentarului Carmen Avram, urmărește www.carmenavram.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel