Care sunt cele mai avariate modele de mașini din Europa. Locul ocupat de Dacia

Pixabay
Pixabay

Un studiu a analizat statisticile accidentelor rutiere și a aflat care sunt primele 5 mărci de mașini implicate în accidente rutiere în Europa.

Dacia se află în top cinci cele mai avariate mașini de pe șoselele din Europa din cauza șoferilor care se supraestimează la volan și ajung în situații limită, scrie Alba24. Un studiu prezintă o statistică în care Dacia este vedetă, mai multe modele fiind implicate în accidente rutiere frecvent.

Înaintea mașinii fabricată în țara noastră se află însă alte modele de autoturisme din mărci mult mai scumpe cum ar fi BMW, Lexus și Jaguar.

Top 5 mașini avariate

1. Lexus (GS, CT, NX)

2. Subaru (Forester, Legacy, OutBack)

3. Jaguar (XF, XJ, XE)

4. BMW (3 Series, 5 Series, X5)

5. Dacia (Sandero, Duster, Logan)

Pe primul loc în topul mașinilor avariate se află Lexus, o mașină de multe ori prea puternică pentru șoferii nesiguri. Studiul arată că, deși aceste autoturisme sunt robuste și rezistente, este suficient să ajungă pe mâna unui șofer neexperimentat și la o manevră greșită imediat are loc un accident.

Pe locurile doi și trei se află Subaru și Jaguar mașini puternice și pregătite pentru autostrăzi, drumuri naționale dar și zone mai avariate. Potrivit studiului multe dintre ele au ajuns pe mâinile unor șoferi nepregătiți și au ajuns să fie lovite frecvent.

Pe locul patru este BMW, un autoturism recunoscut pentru viteză, putere și rezistență. Acest tip de mașină este preferat de multe ori de tineri sau de iubitorii de viteză și multe mașini ajung să fie implicate în accidente.

Pe locul cinci este Dacia, una dintre cele mai ieftine mașini din Europa. Acesta este și motivul pentru care sunt achiziționate de șoferi care le folosesc drept cal de bătaie, fără să țină cont de pericolele la care se expun. Modelele cele mai implicate în accidente sunt Sandero, Duster și Logan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel