Căpitanul Kirk din Star Trek va zbura în spațiu la 90 de ani, cu nava lui Jeff Bezos

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

William Shatner, actorul care l-a jucat pe Căpitanul Kirk în Star Trek, va zbura în spațiu la 90 de ani, cu nava lui Jeff Bezos.

William Shatner, cel care interpretat rolul Căpitanului Kirk în Star Trek, va zbura în spațiu în luna octombrie, cu nava miliardarului Jeff Bezos. Shatner, în vârstă de 90 de ani, va devenit cea mai vârstnică persoană care a zburat în spațiu.  

Cea de-a doua lansare a navei New Shepard de la Blue Origin va avea loc pe 12 octombrie. Atunci, William Shatner va trăi cea mai intensă experiență. „Am auzit de spațiu de mult timp. Acum profit de oportunitate să-l văd cu ochii mei. E un miracol”, a spus Shatner, potrivit CNN

Călătoria din spațiu de pe 12 octombrie va dura circa 10 minute, asemenea celei din vară. Echipajul de la bordul navei New Shepard va ajunge puţin dincolo de Linia Karman, la 100 de kilometri deasupra Pământului.

William Shatner va fi însoțit de trei persoane. 

VEZI ȘI: Dispute între NASA și compania lui Jeff Bezos. Blue Origin ar fi compromis trimiterea oamenilor pe Lună în 2024

NASA acuză compania spațială privată a lui Jeff Bezos, Blue Origin, că a amenințat că va compromite posibilitatea de reluare a explorării spațiului de către om.

Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a lansat acțiuni în justiție împotriva agenției spațiale americane la începutul acestui an, în urma efortului eșuat de a construi un modul lunar pentru programul spațial Artemis, care își propune să readucă oamenii pe Lună în acest deceniu.

Misiunea lunară a fost inițial programată pentru 2024, dar această dată pare acum neverosimilă ca urmare a protestelor Blue Origin.

Acțiunea în justiție a început după ce SpaceX-ul lui Elon Musk a câștigat contractul lucrativ pentru dezvoltarea navei sale spațiale Starship, după ce NASA a lansat o cerere de oferte de la companiile spațiale pentru a construi un modul lunar.

Acest lucru a determinat Blue Origin să intenteze un proces de 50 de pagini la Biroul de Responsabilitate al Guvernului (GAO), acuzând NASA că „a schimbat termenul în ultimul moment”.

GAO a respins nemulțumirile, dar Blue Origin a depus o nouă contestație la Curtea Federală de Reclamații din SUA, acuzând NASA că ar fi adus prejudicii firmei lui Bezos. Disputa legală a dus la întârzieri în colaborarea dintre NASA și SpaceX, termenul 2024 fiind suspendat până la soluționarea acestuia, scrie The Independent. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel