#metoo - Cântecul 'Baby, It's Cold Outside', interzis

Superhit-ul 'Baby, It's Cold Outside' a fost eliminat din programele de Crăciun ale unor radiouri americane.

După apariţia mişcării #MeToo, piesa 'Baby, It's Cold Outside', unul dintre cântecele clasice difuzate în Statele Unite în perioada sărbătorilor de iarnă, nu mai face parte din programul multor posturi radiofonice, ai căror reprezentanţi îl consideră prea controversat informează miercuri AFP. Versurile acestui cântec, interpretat în duet începând din 1944 de numeroşi artişti de marcă, precum Ella Fitzgerald, Dean Martin, Dolly Parton, Ray Charles şi Lady Gaga, sunt considerate de anumite radiouri americane ofensatoare, întrucât ar putea fi asociate cu hărţuirea femeilor.

Un post radiofonic din Ohio a fost primul care a luat decizia de a nu mai difuza acest titlu în urmă în urmă cu câteva zile, după ce a primit mai multe plângeri din partea ascultătorilor. Mai multe alte posturi, inclusiv din Canada, i-au urmat exemplul. Controversa este mai veche, însă s-a inflamat şi mai mult după apariţia mişcării #MeToo în urma scandalului ce îl vizează pe Harvey Weinstein, un fost producător influent de la Hollywood acuzat de agresiune sexuală de aproape 100 de femei începând din octombrie 2017.

Ce spun versurile

În versurile acestui cântec celebru, un bărbat încearcă să convingă o femeie să petreacă o noapte în compania lui. Femeia îi răspunde la un moment dat: 'Ce se află în acest pahar?'. Or, multe dintre femeile care au acuzat bărbaţi celebri de comiterea unor agresiuni sexuale afirmă că anumite substanţe au fost plasate în paharele lor, fără ca ele să fie la curent cu acest lucru, pentru a le face să devină mai docile.

Într-un alt vers, bărbatul o îndeamnă pe femeie 'să nu reziste' - în versul 'Baby, don't hold out'. Aceste schimburi verbale ar putea, potrivit unora, să fie asociate cu violul şi reprezintă o odă adusă agresiunilor sexuale. Frank Loesser, un textier de pe Broadway, este autorul acestei piese care a câştigat în 1950 premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, fiind inclus pe coloana sonoră a filmului 'Neptune's Daughter'. Cântecul premiat era interpretat de Esther Williams şi Ricardo Montalban.

'Astăzi, înţeleg că atunci când cântecul a fost compus în 1944, ne aflam într-o epocă diferită. Însă citindu-i versurile acum, piesa pare foarte manipulatoare şi inacceptabilă', a declarat Glenn Anderson, un prezentator al postului WDOL din Ohio (care a interzis difuzarea cântecului, n.r.), într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel