Canicula a mai UCIS un român. Un bărbat a murit în timp ce aștepta autobuzul

Canicula a mai UCIS un român. Un bărbat a murit în timp ce aștepta autobuzul / Foto: Pixabay
Canicula a mai UCIS un român. Un bărbat a murit în timp ce aștepta autobuzul / Foto: Pixabay

Un bărbat din Satu Mare a murit, după ce a așteptat autobuzul în stație pe o căldură sufocantă.

Canicula a făcut o nouă victimă în România. Un bărbat din Satu Mare a murit, după ce a așteptat autobuzul în stație pe o căldură sufocantă, transmite PRO TV. Bărbatul de 64 de ani a căzut ca secerat în stație, după ce i s-a făcut rău din cauza caniculei.

Trecătorii au sărit imediat în ajutorul lui. Au sunat rapid la 112 și au încercat să îl ajute. Totul a fost însă în zadar, bietul om nu a mai putut fi salvat. Din nefericire, omul a intrat în stop cardio-respirator și manevrele de resuscitare nu au avut efect. Medicii de pe ambulanță nu au mai putut face nimic, așa că au constatat decesul. 

Medicii nu exclud și alte cauze medicale. Totuși, necropsia urmează să stabilească exact cauza decesului. Specialiștii îi sfătuiesc, în special pe bătrânii cu afecțiuni cronice, să evite să iasă din casă la orele amiezii, să nu întârzie în locurile aglomerate sau expuse razelor necruțătoare ale soarelui. Potrivit Realitatea Plus, bărbatul se îndrepta spre spital pentru o vizită la medic, dar nu a mai ajuns deoarece a sfârșit în mod tragic chiar în stația de autobuz.

Reamintim că un bărbat de aproximativ 50 de ani a murit din cauza caniculei în luna iunie. El a fost găsit în stradă cu hipertermie, având temperatura peste 42 de grade. Un trecător ar fi sunat la 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj de la Ambulanță. Medicii au constatat decesul. El era prima victimă a caniculei înregistrată în acest an.

 

Canicula agravează bolile cardiovasculare

Medicul Rodica Niculescu a vorbit despre legătura dintre caniculă și bolile cardiovasculare, în exclusivitate pentru DC MEDICAL și DC NEWS.

"Nu le determină, dar poate să le agraveze sau să determine pusee acutizate. În sensul că sunt persoane cărora, prin prezența căldurii excesive le scade foarte mult tensiunea, sunt persoane cărora le crește tensiunea, mai ales cele care nu sunt cooperante în a-și lua medicația zilnică. Acest lucru este foarte important de amintit, atunci când ni s-a pus un diagnostic și avem un tratament, este foarte important să reușim să ne păstrăm tratamentul. Orice modificare observăm în evoluția noastră, trebuie să vorbim cu medicul să ne reducă sau să ne mărească dozele sau să ne schimbe medicația", a declarat anterior medicul Rodica Niculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel