Candidați procuror european. Birchall anunță o RETRAGERE

Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marți, că unul dintre candidaţii pentru funcția de procuror european s-a retras din competiţie. 

”Comisia este alcătuită legal, din persoanele care au fost și în trecut, este și președinta CSM, comisia este condusă de ministrul Justiției și alți reprezentanți din direcțiile specifice din Ministerul Justiției. Au fost opt candidați, unul s-a retras ieri, ne-a anunțat că nu se mai prezintă la interviu, dat fiind faptul că ocupă altă poziție, deci avem șapte candidați, iar procedura este foarte transparentă, o să fie și live, conform normelor legale. Interviul are loc în ordine alfabetică. Sper să terminăm astăzi. Vă anunț de pe acum că un candidat ne-a rugat, dat fiind faptul că se află în concediu de odihnă și într-o altă delegație, ne-a rugat ca să avem interviul pe 23”, a declarat Ana Birchall, potrivit Mediafax. 

Ministrul Justiției nu a precizat care dintre candidați s-a retras din cursă.

Potrivit anunțului inițial al Ministerului Justiției, opt magistrați și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european, respectiv: Borcoman Cătălin-Laurențiu, Bulancea Marius Bogdan (procuror de la DNA), Dumitresc Constantin Claudiu, Ecedi Stoisavlevici Laura, Horodniceanu Daniel – Constantin (fost șef DIICOT), Hach Elena (cu condiția depunerii unor înscrisuri de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel mai târziu până la data susținerii interviului), Nolden Nicoleta și Radu Răzvan – Horațiu.

Toți cei menționați sunt procurori, cu excepția Nicoletei Nolden, care este judecător la Curtea de Apel București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel