Câmpeanu: CASS se restituie numai titularului de pensie

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vine cu precizări privind restituirea   sumele din CASS. Aceasta a explicat că CASS  nu se vor restitui pensionarilor care, după ce au plătit în plus, au ieşit natural din sistem, argumentând că nici datoriile pe care pensionarul decedat le are la stat nu se transferă moştenitorilor.

 “Banii se restituie numai titularului de pensie. (…) Prin urmare, suma din CASS care se cuvine titularului nu va fi transferată moştenitorilor”, a declarat ministrul Muncii, adăugând că nici datoriile pensionarului decedat nu se transferă moştenilorilor.

 “Pensia reprezintă o instituţie separate în România, a constituit nişte reguli de-a lungul a o sută de ani şi încercăm să le păstrăm”, a mai arătat Mariana Câmpeanu.

 Legat de restituirea efectivă a CASS încasat în plus de către stat, ministrul Muncii a spus că deocamdată nu s-a stabilit un grafic concret pentru întreaga perioadă, întrucât nu au fost identificate sumele necesare. Câmpeanu a declarat că restituirea banilor se va face printr-o hotărâre de guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel