Călugărul Gherasim, cel care susținea că a fost bătut de părintele Calistrat, a fost dat afară de la Vlădiceni. Consuma alcool și sărea la bătaie la enoriașii care veneau să se roage

Foto: Facebook Părintele Calistrat
Foto: Facebook Părintele Calistrat

Călugărul care susținea că a fost bătut de părintele Calistrat a fost dat afară de la Mănăstirea Vlădiceni.

Preotul Gherasim, cel care susține că a fost agresat de către mai mulți colegi, are un trecut violent.  Așadar, pr. Gherasim are probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu epilepsie. Totuși, acesta nu prea părea că îi pasă de cele sfinte, consumând deseori alcool.

Inițial, pr. Gherasim a slujit la mânăstirea Golia unde avea tulburări mari de comportament. Cu toate că personalul de la mânăstirea Golia l-au avut în grijă, oferindu-i tratamentul necesar, totul a fost risipit în momentul în care acesta a ales să nu respecte indicațiile medicului și să consume cantități considerabile de alcool.

Ulterior, fiind sub influența băuturilor alcoolice, preotul mai sus amintit sărea la bătaie la călugării din mânăstire, dar și gonea enoriașii care doreau să se roage la cele sfinte. Conform surselor, călugărul se ducea constant la Arhipescopia Iașilor pentru a depune diverse plângeri, plângeri care au fost analizate, dar care nu au fost confirmate de către cei responsabili.

A fost dat afară de Mitropolie de la Golia și s-a dus la mânăstirea Vlădiceni

După o perioadă, călugării s-au săturat de comportamentul neresponsabil și violent al călugărului, iar cel din urmă a fost dat afară de la mânăstire. Acesta s-a dus la mânăstirea Vlădiceni unde, după ce consuma cantități mari de alcool, devenea violent și gonea oamenii care veneau din toate colțurile țării pentru a se ruga și pentru a-și găsi pacea sufletească.

Vechile metehne nu i-au dispărut călugărului problematic, acesta refuzând să-și ia tratamentul pentru epilepsie și să renunțe la viciu. Ajuns la Vlădiceni, preotul făcea numeroase sesizări, toate fiind trecute la capitolul ”altele” pentru că nu se confirmau. Preoții de la mânăstirea Vlădiceni îl cunosc ca fiind o persoană problematică și, săturându-se de comportamentul inadecvat, l-au dat afară. În aceste momente nu se cunoaște cu exactitate unde este pr. Gherasim, scrie BZI.

Primul mesaj public al preotului Calistrat. ”Lecție de la Dumnezeu”, ”ambiții feminine”, ”se putea întâmpla oricui”

Părintele Calistrat și-a cerut iertare.

„După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanșele de insulte care de care mai dure și mai pătimașe. Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecții verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiție, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce privește o faptă negheobă săvârșită la un moment de neatenție și neluare aminte. Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat și mie. (...) Mai întâi lui Dumnezeu și celor bine credincioși le cer iertarea creștină, pentru că le-am tulburat liniștea postului, a sufletului și a minții, prin prosta ieșire din fire, și gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufletește și moral. Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a  societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute”, a transmis preotul Calistrat.

„Simt că lecția de la Dumnezeu a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezvie în minte. (...) Acum cu mintea limpede, fără a mima vreo umbră de smerenie, sincer îmi asum întreaga greșeală petrecută, peste care poate s-ar fi putut păși în cu totul vreo altă formulă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel