Călin Popescu Tăriceanu, România, a șaptea putere a Europei, visul candidatului PLR

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul PLR pentru alegerile prezidențiale, a declarat la Gândul Live că are un proiect pe care vrea să-l pună în practică dacă va ajunge în fotoliul de la Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că primul lucru pe care îl va face dacă va ajunge la Cotroceni se referă la un proiect.

"Am un proiect, am un vis pe care vreau să-l transform în realitate. Proiectul meu este intitulat: România, a șaptea putere a Europei. Voi demara tot ceea ce trebuie pentru a pune în operă acest proiect, care este un proiect greu, un proiect care trebuie mai întâi să reunească consensul pe diferite paliere. Consensul politic în primul rând,deci cu partidele, consensul societal, suportul academic,  nu ușor de realizat pentru că e o muncă amplă.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre Traian Băsescu: E o decepție. Ne sfidează pe toți

Mi-aș dedica toate eforturile în acest sens și vreau să fiu bine înțeles. Cred că avem un deficit de democrație în România uriaș, care trebuie corectat, un deficit care se resimte la nivelul percepției publice. Lipsa de încredere nu numai în politicieni, nu vrea să credeți că lucrul ăsta mă deranjează în primă instanță. Pe mine mă deranjează ceva mult mai profund: lipsa de încredere a cetățenilor în instituțiile fundamentale ale statului, dar acest lucru se poate face doar printr-un exercițiu democratic complet dus la bun sfârșit în care încercăm să ne apropiem de cetățeni, să aducem decizia cât mai apropae de cetățeni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel