Căldură repornită. ELCEN, gaze suplimentare pentru următoarele zile

Electrocentrale Bucureşti vor asigura căldura la nivelul solicitat de RADET şi a cerut producătorului de gaze Romgaz livrări suplimentare de gaze pentru următoarele trei zile, a declarat, miercuri, Marcel Nicolăescu, fostul director general al ELCEN.

"ELCEN asigură în acest moment căldura la nivelul comenzii RADET. Este vorba de aceste trei zile (miercuri, joi şi vineri - n. r.). Nivelul nu este similar celui din timpul iernii, ci este mult mai mic. Folosim cazane de apă fierbinte pentru suplimentare", a precizat Nicolăescu, potrivit Agerpres. 

Potrivit acestuia, ELCEN a comandat gaz suplimentar de la Romgaz, iar producătorul de gaze a răspuns acestei solicitări. 

În ceea ce priveşte costurile suplimentare ale ELCEN în aceste trei zile, Nicolescu a precizat că acestea sunt nesemnificative. 

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Bucureşti, începând de marţi, ora 22,00. 

Repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici". 

Totodată, RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului, se mai arată în comunicat. 

RADET precizează că lipsa încălzirii la unele blocuri sau scări de bloc, după repornirea sistemului de încălzire, poate fi cauzată de faptul că sunt asociaţii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor. Reprezentanţii legali ai respectivelor asociaţii trebuie să anunţe în scris acest lucru, urmând ca pe site-ul Regiei să fie afişată şi actualizată lista tuturor asociaţiilor care rămân închise. 

"Pentru cei care doresc reluarea furnizării căldurii, le recomandăm deschiderea vanelor montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi a robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire. Punctual, pot apărea deficienţe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură, care însă vor fi soluţionate cu celeritate", se precizează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel