EXCLUSIV  Câine spânzurat în București. Se cere implicarea Guvernului Orban. Reacție DURĂ: ”Sunt viitorii criminali în serie ai României”

Tudor Ionescu, consilier general al Bucureştiului din partea ALDE şi cunoscut militant pentru drepturile animalelor, cere implicarea Guvernului, în speţă a ministerului Agriculturii, care are în subordine ANSVSA, după ce un câine a fost găsit spânzurat chiar în centrul Bucureştiului. Este al treilea caz de cruzime împotriva animalelor care şochează România în doar câteva zile. 

"Nu îmi dau seama de ce astfel de cazuri se întâmplă. Este revoltător că ele au loc, că au loc în Capitală. Sunt revoltătoare oriunde ar avea loc, dar vorbim de kilometrul zero al Bucureştiului, în centrul oraşului. Vorbim de o infracţiune, din punct de vedere legal, articolul 85 din legea 2015/2004, se stipulează clar acolo că e vorba de ucidere cu intenţie, adică infracţiune, care se pedepseşte cu închisoare de până la un an. 

Secţia 1 de Poliţie a preluat cazul, am înţeles că ar exista nişte camere de luat vederi care ar prinde în raza lor şi zona unde a fost găsit căţelul, sper să se poată identifica persoanele care au făcut asta", a declarat Tudor Ionescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Poliţia are nevoie de atribuţii extinse

"Ceea ce pot să spun este că acesta este unul dintre motivele pentru care Poliţia Animalelor din Bucureşti trebuie să poată interveni şi pe zona de infracţiuni, deoarece Poliţia Locală nu poate interveni decât pe zona de contravenţii. Practic, şi dacă i-ar fi prins atunci, Poliţia putea doar să facă un proces verbal. Asta pe o parte. Pe de altă parte, vorbim de înăsprirea pedepselor şi aplicarea legii. Parlamentul are pe masă lege pentru înăsprirea pedepselor pentru cruzime împotriva animalelor. Un rol important îl au şi judecătorii care, chiar şi azi cu această lege permisivă pe care o au la dispoziţiei, trebuie să înţeleagă responsabilitatea faţă de cetăţeni. Ei trebuie să înţeleagă că persoanele care comit astfel de atrocităţi sunt viitorii criminali în serie ai României, de asta trebuie să primească pedeapsa maximă prevăzută de lege, adică un an de închisoare", a mai spus consilierul general al Capitalei. 

Se cere implicarea Guvernului

"Mi-aş dori ca şi actualul Guvern, ministrul Agriculturii în speţă, prin ANSVSA, să intervină, iar ANSVSA să înţeleagă că are nişte atribuţiii pe care trebuie să le respecte, chiar şi în ceea ce priveşte Poliţia Animalelor, serviciu pe care ar trebui să îl deservească, dar pentru care nu a făcut asta niciodată", a conchis Tudor Ionescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel