Cadillac a anulat lansarea SUV-ului electric Lyriq. Compania a blamat noile restricții impuse de coronavirus

Producătorul american de autoturisme Cadillac a anulat debutul modelului Lyriq, primul SUV electric construit pe noua platformă a companiei mamă, General Motors.

Producătorul american de autoturisme Cadillac a anulat debutul modelului Lyriq, primul SUV electric construit pe noua platformă a companiei mamă, General Motors (GM), conform The Verge. Decizia a venit după ce adunările publice au fost descurajate în timpul epidemiei de coronavirus din SUA, iar firma nu a făcut niciun anunț legat de o altă dată de lansare.

Primul SUV electric de lux, marca Cadillac

GM tocmai anunțase lansarea noului Lyriq, în timpul „Zilei Mașinilor Electrice", în Warren, Michigan. Noua platformă electrică modulară trebuia să fie baza mai multor mașini electrice ale companiei, în următorii ani. Lyriq era primul SUV electric de lux al lui Cadillac, iar varianta sedan, care ar fi urmat după lansarea lui Lyriq, s-ar fi numit Celestiq.

Directorul de comunicare pentru dezvoltarea produselor, Michael T. Albano, a transmis că GM și Cadillac „analizează în acest moment planurile pentru viitor și vor veni rapid cu o actualizare".

Prioritatea este siguranța

„Prioritatea noastră de top este siguranța invitaților noștri media și a angajaților", a transmis Albano, într-un e-mail. „Am lucrat cu GM Medical și Securitate pentru a monitoriza situația îndeaproape și am urmat recomandările oferite de Centrul american pentru controlarea bolilor și Organizația Mondială a Sănătății".

Știrea despre evenimentul marca Cadillac anulat a venit la doar două săptămâni după ce Salonul Auto de la Geneva, unul dintre cele mai importante show-uri auto ale industriei, a fost anulat pentru motive similare. Dezvăluirea lui Lyriq este primul eveniment auto anulat în Statele Unite. SUV-ul ar fi trebuit să fie prezentat în Los Angeles, California, zonă care a declarat o stare de urgență, după ce 14 oameni au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel