Cad rachete asupra Kievului. Nouă etapă în războiul Rusia - Ucraina. Cinci persoane au murit. Kuleba: Putin este "un terorist care discută cu rachete"

Sursă foto: Pexels (David Peinado)
Sursă foto: Pexels (David Peinado)

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre începerea unei noi etape în războiul din Ucraina, după explozia de la podul Kerci și noile rachete lansate asupra Kievului. 

Analizând evenimentele dimineții, analistul Radu Tudor a vorbit despre o nouă etapă a războiului declanșat de invazia Rusiei în Ucraina, care coincide cu numirea unui nou comandant în fruntea armatei ruse. 

”Cu siguranță este vorba despre o răzbunare, dar este vorba și de un nou semnal al războiului sângeros declanșat de Rusia în Ucraina. Nu am mai avut parte de explozii în Kiev de foarte mult timp și lucrul acesta coincide cu numirea unui nou comandant al operațiunilor de război din Ucraina, cu trecerea în plan secund a generalilor Șoigu, ministrului apărării și Gherasimov, șeful Statului Major, general al armatei ruse. Noul comandant al operațiunilor rusești din Ucraina are o faimă extrem de tristă și anume bombardamentele masive lansate în Siria, care au ras de pe fața pământului mai multe orașe. Drept pentru care, ceea ce vedem acum nu este doar manifestarea răzbunării lui Putin pentru bombardarea podului Kerci, ci este și o nouă etapă în care se pot relua bombardamentele asupra obiectivelor rezidențiale din Kiev. Nu exclud posibilitatea ca rachetele rusești să vizeze sediul președinției ucrainene, sediul parlamentului, al Guvernului și reinstaurarea terorii în capitala Ucrainei. Ar putea să aducă, inclusiv, probleme de coordonare pentru trupele ucrainene care se luptă în zona de sud a Hersonului și în zona de est în Donbas”, a spus jurnalistul Radu Tudor, în intervenția sa la Antena 3. 

Bombardament la oră de vârf

Bombardamentele din Kiev au coincis cu cele din alte orașe și centre importante din Ucraina. Rachetele au căzut la o oră de vârf, în care locuitorii Kiev-ului plecau spre locurile de muncă. 

”Cred că va trebui să contabilizăm începutul unei zile extrem de sângeroase, pentru că informațiile sunt mai ample în legătură cu ofensiva din această dimineață. Se pare că sunt bombardamente și în alte orașe, în Zaporojie, acolo unde au fost uciși peste 100 de civili în ultima săptămână și există informații ale unor specialiști care monitorizează mișcările trupelor ruse către zona Astrahan, în proximitatea mării Caspice și din aceste bombardiere strategice, au fost lansate în această dimineață rachete asupra Kievului și asupra altor orașe importante. (...) Kievul și alte orașe sunt lovite de rachete de pe bombardiere strategice. Noul comandant al războiului rusesc din Ucraina își face intrarea în scenă cu astfel de bombardamente care își doresc să descurajeze armata ucraineană, să radă de pe fața pământului mari orașe ale Ucrainei. Cred că din momentul acesta ne putem aștepta la o evoluție extrem de neplăcută, extrem de nedorită, anume bombardamente nemiloase, fără niciun fel de rațiune, asupra unor mari orașe, unor cartiere și a unor zone populate. Spunea un jurnalist britanic că rachetele au fost lansate la Kiev la o oră la care străzile erau foarte aglomerate și se văd deja mașini în flăcări, cu oameni care au murit în acele mașini”, a mai adăugat Radu Tudor. 

Update. Kuleba l-a numit pe Putin terorist

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că atacurile ruseşti cu rachete, ce au zguduit mai multe oraşe din Ucraina, luni dimineaţă, demonstrează că preşedintele Vladimir Putin este "un terorist care discută cu rachete". "Numeroase atacuri cu rachete ruseşti în Ucraina. Singura tactică a lui Putin este teroarea asupra oraşelor ucrainene paşnice, însă el nu va distruge Ucraina. Acesta este, de asemenea, răspunsul său către toţi conciliatorii care vor să discute cu el despre pace: Putin este un terorist care discută cu rachete", a scris Kuleba pe Twitter.

Update. Cinci persoane au murit

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite, în urma exploziilor care au avut loc, luni dimineaţă, în capitala ucraineană, Kiev, potrivit poliţiei. Bombardamentele de luni asupra Kievului au lovit mai multe clădiri, inclusiv câteva care fac parte din "infrastructura critică" a capitalei ucrainene, a declarat primarul Vitali Kliciko. Mai multe explozii au zguduit, luni dimineaţă, capitala ucraineană, Kiev şi oraşele Lviv, Ternopil şi Dnipro, după ce Rusia a acuzat Ucraina de orchestrarea unei deflagraţii puternice, care a avariat un pod cheie ce face legătura între Rusia şi Crimeea, transmite Rador.

Bombardamentele de luni dimineaţă asupra Kievului au lovit mai multe clădiri, inclusiv câteva care fac parte din "infrastructura critică" a capitalei ucrainene, a declarat primarul Vitali Kliciko. Acesta a adăugat că mai multe persoane au fost afectate, însă nu a oferit detalii cu privire la morţi sau răniţi.

Update. Zelenski acuză Kremlinul că vrea să șteargă Ucraina de pe fața pământului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că exploziile care au avut loc luni în mai multe oraşe de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev, au cauzat morţi şi răniţi şi a acuzat Rusia că încearcă "să şteargă Ucraina de pe faţa Pământului", informează Reuters și Agerpres.

"Ei (ruşii) încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa Pământului... să distrugă poporul nostru, în timp ce acesta doarme acasă în (oraşul) Zaporojie. Să ucidă oameni care se duc la muncă în Dnipro şi Kiev", a subliniat Zelenski pe mesageria Telegram.

"Sirenele de raiduri aeriene nu contenesc pe întreg teritoriul Ucrainei. Acolo sunt atacuri cu rachete. Din păcate, acolo sunt morţi şi răniţi", a mai spus preşedintele Ucrainei.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

Kievul a fost bombardat dimineață

Mai multe explozii puternice au fost auzite luni dimineaţa în centrul Kievului, capitala Ucrainei, informează AFP, Agerpres şi Reuters. Exploziile au avut loc în jurul orelor locale 08:15 (05:15 GMT). Au răsunat sirenele de alertă, însă mai multe zeci de minute după explozii, potrivit AFP.

”Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko. ”Detalii mai târziu”, a adăugat el, potrivit Reuters. Martori citaţi de agenţia de presă britanică au informat despre un nor de fum negru înălţându-se deasupra clădirilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel