Urmărește emisiunea live


Buzatu, acid după rezultate: Populaţia l-a taxat în primul rând pe Klaus Iohannis

Alegeri
Alegeri

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că ”populaţia l-a taxat în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis”.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, luni, pentru Agrpres, că prin votul dat la alegerile parlamentare din acest an, populaţia l-a sancţionat în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a văzut drept "vârful de lance al propagandei electorale a PNL şi USR".

"Alegătorii au înţeles foarte bine mesajele preşedintelui Iohannis şi i-au răspuns în mod corespunzător. Populaţia a taxat felul în care Guvernul şi-a exercitat actul de conducere în toată perioada aceasta, inclusiv felul în care a gestionat criza sanitară, dar şi încetinirea activităţii economice, creşterea datoriei publice. Toate aspectele negative cumulate le-a sancţionat, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi poate că în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a văzut ca vârful de lance al propagandei electorale a PNL şi a USR", a menţionat Buzatu.

Scorul PSD, ”relativ bun”



Liderul social-democrat a afirmat că scorul PSD este unul "relativ bun", obţinut în condiţiile unei confuzii ideologice dominante în momentul acesta în societatea românească.

"Nu ştiu dacă PSD va reuşi să facă o majoritate parlamentară, dar nici nu aş vrea să experimentăm, pentru că în mod normal ar trebui să se constituie o majoritate parlamentară prin fracţiunile de votanţi care s-au exprimat pentru PNL, USR, AUR şi alte formaţiuni şi atunci să vedem cum ar reuşi acestea să-şi armonizeze programele, pentru a ne lămuri. Eu am avut o surpriză de proporţii când am văzut cât de fragmentat a fost votul românilor în aceste alegeri şi nici astăzi nu pot să ştiu la ce se aşteaptă românii când votează USR. E un partid care nu are ideologie, nu are lideri de prestigiu, n-are niciun fel de program şi mai este asociat şi cu PLUS. Ne mai trebuie un partid "minus" şi avem o combinaţie perfectă", a spus preşedintele PSD Vaslui.

”Propagandă uriașă”



Totodată, Dumitru Buzatu le-a mulţumit alegătorilor vasluieni care au votat PSD "în ciuda unei propagande uriaşe, a unei culpabilizări generale şi a unor zvonuri şi minciuni răspândite cu o consecvenţă nemaipomenită".

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Vaslui, înregistrând un rezultat de 38,28% la Senat şi 36,9% la Camera Deputaţilor, arată datele provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după numărarea voturilor din cele 542 de secţii de votare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel