''Bunicul Pokemon'', vedetă în Taiwan. 'Vânează' de pe bicicletă

Sebastian Florea / 13 noi 2018 / 11:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un bunic din Taiwan prinde ''pokemoni'' cu 15 telefoane instalate pe bicicletă.

Supranumit ''Bunicul Pokemon'', un bărbat în vârstă de 70 de ani din Taipei, capitala Taiwan, pedalează neobosit de la un ''pokestop'' la altul cu nu mai puţin de cincisprezece telefoane ataşate de bicicletă, conectate simultan la jocul de realitate augmentată ''Pokemon Go'', o imagine ce îi face pe trecători să îşi întoarcă privirile, uimiţi, relatează marţi Reuters. Înregistrările video cu taiwanezul Chen San-yuan şi bicicleta sa demnă de un adevărat fan al jocului ''Pokemon Go'' au devenit virale pe internet şi l-au transformat într-o mică vedetă în zona în care locuieşte din districtul Tucheng.

În jocul de realitate augmentată creat pentru utilizatorii de smartphone jucătorii trebuie să ''prindă'' personaje animate care apar în locaţii reale. ''Am folosit un telefon mobil şi apoi am continuat să joc'', a povestit Chen pentru Reuters Television. ''După o lună, am ajuns la trei telefoane, şase telefoane, nouă, doisprezece şi apoi la cincisprezece'', a spus el mulţumindu-i în acelaşi timp nepotului său care l-a introdus în lumea jocului  ''Pokemon Go'', în 2016. Chen a declarat că echipamentul pe care îl utilizează a costat peste 4.800 de dolari, sumă la care se adaugă circa 300 de dolari cheltuiţi lunar pe moneda virtuală pe care o foloseşte în joc.

Joacă ore în șir

Utilizarea simultană a unui număr mare de telefoane îi permite bărbatului din Taiwan să ajungă în timp mai scurt la niveluri mai mari şi să ''prindă'' personaje rare, după spusese sale. Pensionarul a declarat că uneori joacă toată noaptea cu ajutorul bateriei portabile adaptată cu care îşi încarcă telefoanele. Colegii de joc ai lui Chen s-au arătat uimiţi de energia sa. ''Poate să aibă grijă de cincisprezece telefoane în acelaşi timp'', a declarat Shih Wun-sheng, în vârstă de 45 de ani. ''De când iese afară şi până se întoarce acasă, timp de şase, şapte ore, Chen poate rămâne la fel de energic şi nu se simte obosit. Este cu adevărat impresionant'', a declarat unul dintre ei.

Pokemon Go, dezvoltat de Nintendo Co şi Niantic Inc, a fost cel mai mare succes de până acum în lumea jocurilor care folosesc aşa-numita realitate augmentată, în care personajele digitale se suprapun lumii reale.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27