Bulgaria, avioane Mig-29. Contract de 22 de milioane de euro

Ministerul bulgar al Apărării a semnat un contract în valoare de 21,8 milioane de euro în vederea achiziţiei a zece motoare pentru avioanele de vânătoare ruseşti MIG-29. Sofia vrea astfel să prelungească durata de viața a aparatelor de zbor. 

Contractul a fost semnat cu societatea bulgară Aviostart. Patru din cele zece motoare vor fi noi, iar celelalte sunt la mâna a doua, primele două urmând să fie livrate armatei bulgare la sfârşitul lunii aprilie. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului bulgar al Apărării, această achiziţie va prelungi durata de viaţă a avioanelor forţelor aeriene bulgare ce desfăşoară operaţiuni în zona Mării Negre. El a mai precizat că Bulgaria are în prezent 9 avioane de vânătoare operaţionale, iar contractul semnat miercuri va permite creşterea acestui număr la 14. 

Bulgaria a mai încheiat anul trecut un contract şi cu Polonia pentru ca aceasta din urmă să-i repare şase avioane MIG-29. Guvernul bulgar a ales acum compania Aviostart pentru că nu a primit oferte din partea altor societăţii certificate de producătorul din Rusia al avioanelor MIG-29. 

Dar şeful executivului de la Sofia, Boiko Borisov, a declarat că sunt în desfăşurare tratative cu Rusia pentru recondiţionarea flotei bulgare de avioane MIG-29 în cadrul societăţii bulgare Avionams. 

Suplimentar faţă de prelungirea duratei de exploatare a acestei flote, Bulgaria intenţionează să achiziţioneze 8 avioane de vânătoare de producţie occidentală, noi sau la mâna a doua, pentru a-şi moderniza forţele aeriene şi pentru a asigura interoperabilitatea acestora cu cele din statele NATO, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel