Bugetul UE este rezultatul laşităţii spune Corina Crețu

cretu
cretu

Vicepreşedintele grupului socialist din PE, Corina Crețu, spune că bugetul multianual al UE, aprobat de Consiliul European este "mai degrabă rezultatul lașității, al lipsei de viziune și de încredere în proiectul european". Creţu a spus că decizia s-a luat pentru a se evita o nouă amânare, care "ar fi însemnat un semnal catastrofal pentru piețele internaționale și investitori".

 "România, de exemplu, pierde un miliard de euro la capitolul dezvoltare regională, în condițiile în care există deja decalaje imense față de vechile state membre. Nu e un cadru multianual bazat pe solidaritate între țările europene și față de propriii cetățeni. Cât privește agricultura, subvențiile sunt perfuzii pentru supraviețuire în cazul agriculturii românești, nu soluții durabile la deficitul de competitivitate", arată Corina Crețu într-un comnicat de presă.

 Liderii UE au ajuns la un consens pe buget vineri seara, după zeci de ore de negocieri intense: 960 miliarde de euro, prima scădere bugetară din istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel