Buget 2019. Primăria care pierde 5,6 milioane lei. Primar: Lipsă de respect

Ema Apostu / 01 feb 2019 / 16:17

Un municipiu din România pierde peste 5,6 milioane de lei prin proiectul de buget pe anul 2019 înaintat spre dezbatere de Ministerul Finanţelor.

Este vorb despre municipiul Piatra-Neamţ. Primarul Dragoş Chitic şi-a exprimat speranţa ca Guvernul să revină asupra proiectului, prin formula propusă fiind afectate toate municipiile.

"Din păcate, Guvernul României demonstrează neseriozitate şi lipsă de respect faţă de autorităţile locale. Decizia luată în urma revoltei primarilor este o decizie perfidă. Practic, prin această propunere, municipiile pierd bani. (...) Sper să nu rămână aşa deşi am văzut că formularea este inclusiv în proiectul de buget care a apărut public. Decizia mai are un efect pervers. Mărind la 60 la sută cota din IVG, cresc veniturile proprii dar cresc şi cheltuielile. Crescând veniturile proprii, Guvernul nu mai vine cu bani din TVA pentru autorităţile locale. Iar creşterea IVG trimite banii către consiliile judeţene care pot fi repartizaţi aleatoriu în teritoriu", a declarat primarul Dragoş Chitic.

Vezi și: Dieta nordică. Slăbești 3 kilograme pe săptămână

FC Barcelona - Real Madrid, în semifinalele Cupei Spaniei