Buget 2019. Teodorovici: Când va fi publicat proiectul

Mihai Ciobanu / 29 ian 2019 / 12:40 Salveaza PDF Comentarii
Buget
Descriere foto: Buget

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii structurilor asociative la nivel local, menţionând că deficitul va fi "undeva la 2,55%". 

"Despre buget vom discuta în momentul în care îl punem pe site pentru consultare publică, probabil că astăzi o să avem acest buget, după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local o să punem pe site şi bugetul", a afirmat ministrul, înainte de şedinţa Comisiei economice a Senatului. El a adăugat că întâlnirea va avea loc la sediul INS de la ora 15,00 şi nu va participa premierul Viorica Dăncilă. 

Precizare despre deficitul bugetarÎntrebat care va fi deficitul, Teodorovici a răspuns: "Va fi undeva la 2,55, cum am anunţat zilele trecute". Luni, Asociaţia Municipiilor din România (AMR) i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă o întâlnire pentru a discuta despre bugetul pe 2019 şi cotele din impozitul pe venit ce vor reveni unităţilor administrativ teritoriale, invitând-o să participe la reuniunea Comitetului Director al AMR. AMR susţine că i-a solicitat în mod repetat premierului consultări pe tema finanţării administraţiei publice locale şi este prima oară în istoria Asociaţiei când solicitările de dialog sunt refuzate. AMR mai arată că a aflat din "surse neoficiale" "speculaţii" în legătură cu cotele din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat destinat fiecărei unităţi administrativ teritoriale (UAT). 

Vezi şi: Claudia Țapardel, atac la Iohannis: Totul are o limită!

Decese gripă. Virusul continuă să facă victime


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27