Bruno Le Maire, despre zona euro: Nu va supravieţui pe termen lung

Buget
Buget

Bruno Le Maire, ministrul de Finanțe al Franței, atrage atenția asupra unui pericol pentru țările din zona euro.

Germania şi Franţa trebuie să găsească un compromis necesar pentru a finaliza Uniunea Pieţelor de Capital (CMU) şi o integrare deplină şi sustenabilă a pieţelor bancare, pentru a proteja zona euro de viitoare crize, a afirmat ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, transmite Reuters.

Acesta a adăugat că este important ca statele membre ale zonei euro să finalizeze planul ce permite Mecanismului European de Stabilitate (ESM) să devină un mecanism de protecţie pentru Fondul unic de rezoluţie (SRF).

"Am discutat suficient"

În 2014, statele membre ale zonei euro au creat un Fond de rezoluţie, finanţat de sectorul bancar, pentru a acorda sprijin creditorilor care se confruntă cu dificultăţi financiare.

"Fără această convergenţă (fiscală) zona euro nu va supravieţui pe termen lung. Am discutat suficient, acum e timpul să trecem la adoptarea deciziilor", a declarat Le Maire.

În iunie, miniştrii de Finanţe din zona euro au anunţat că în eventualitatea unei crize majore Mecanismul European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro - va putea împrumuta fondului de rezoluţie până la 60 de miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel