Brexit: Tranziție de trei ani dorită de ministrul britanic de finanțe

Ministrul de finanțe britanic Philip Hammond a pledat vineri pentru o perioadă de tranziție de trei ani între ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și stabilirea unei noi "relații pe termen lung", relatează AFP.

Britanicii "nu doresc o ruptură brutală de pe o zi pe alta. Prin urmare, este necesar să existe o perioadă în care să evoluăm treptat de la situația actuală la o nouă relație pe termen lung", a declarat ministrul la postul de radio BBC4.

"Acest proces ar trebui să se încheie în momentul viitoarelor alegeri legislative (britanice), care vor avea loc în iunie 2022. Aceasta reprezintă o perioadă maximă de trei ani" la trecerea concretizării Brexit-ului, ce urmează să înceapă în martie 2019, a adăugat Hammond.

La începutul acestei tranziții, dispozițiile care reglementează relația dintre UE și Marea Britanie ar putea fi "extrem de similare" cu cele din prezent. Acestea ar trebui apoi să "progreseze în mod regulat", pentru a stabili standarde pentru relația viitoare, care se va baza pe un "nou tratat".

Inițial, mărfurile pot continua să treacă frontiera între UE și Marea Britanie "într-o manieră comparabilă cu cea de acum", speră ministrul. "Dorința noastră este de a putea continua schimburile comerciale", subliniază el.

În ceea ce privește cetățenii europeni, lor "li se va permite în continuare" să călătorească peste Canalul Mânecii, dar ei vor trebui "să se înregistreze la autorități". "Prin urmare, vom ști cine intră și cine părăsește teritoriul", a spus el, conform Agerores.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel