Brexit, în linie dreaptă. Proiectul de ieșire din UE, la Camera Lorzilor

Aprobat de către deputații britanici, proiectul de lege care permite guvernului să activeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care va lansa ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ajunge luni în Camera Lorzilor, care nu poate bloca textul, însă ar putea perturba calendarul stabilit de guvern, notează luni AFP.

După ce Curtea Supremă a constrâns-o pe șefa guvernului britanic Theresa May să consulte parlamentul, aceasta se află într-o cursă contracronometru dacă dorește, așa cum a promis, să înceapă procedura de 'divorț' de Uniunea Europeană până la finalul lunii martie.

Primul obstacol a fost deja depășit pe 9 februarie, când Camera Comunelor a dat undă verde proiectului de lege menționat, cu 494 voturi pentru și 122 împotrivă.

În Camera Lorzilor, unde conservatorii sunt minoritari, dezbaterile vor avea loc luni și marți, apoi timp de două zile săptămâna viitoare și, în cea de-a treia lectură, pe 7 martie.

Într-un scenariu ideal, guvernul britanic ar dori ca Lorzii să valideze textul fără a mai opera vreo modificare, evitând astfel o revenire a proiectului în Camera Comunelor. În acest caz, Theresa May poate declanșa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona cât mai rapid, posibil chiar în timpul Consiliului European prevăzut pentru 9 și 10 martie la Bruxelles, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel