Brexit. Donald Tusk: Un acord este încă posibil, chiar dacă timpul 's-a scurs, practic'

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat vineri, la Nicosia, că cea mai recentă rundă de negocieri cu privire la Brexit nu a adus nicio garanţie a succesului şi că timpul 'practic s-a scurs', dar că şi cea mai mică şansă trebuie folosită pentru a se încerca obţinerea unui acord până la 31 octombrie, transmite Reuters. 

'Am primit semnale promiţătoare de la prim-ministru irlandez (Leo Varadkar) că un acord este încă posibil. Discuţii tehnice au loc la Bruxelles chiar în timp ce vorbim', a declarat Tusk, aflat vineri într-o vizită în capitala Republicii Cipru. 'Desigur, nu există garanţia succesului şi timpul s-a scurs, practic. Dar chiar şi cea mai mică şansă trebuie folosită', a adăugat preşedintele Consiliului European.

Tusk a mai afirmat că i-a spus anterior prim-ministrului britanic Boris Johnson că, dacă din partea Londrei nu va veni până vineri, 11 octombrie, o soluţie fezabilă, va anunţa în această zi că un acord este imposibil la summitul UE de pe 17-18 octombrie. Donald Tusk a precizat însă că a primit un mesaj pozitiv de la premierul irlandez că un acord este 'încă posibil', după întâlnirea Varadkar-Johnson desfăşurată joi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel