Breivik, ucigașul extremist din Norvegia și-a schimbat numele

Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse
Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011, și-a schimbat identitatea și este înscris la starea civilă sub numele Fjotolf Hansen, a anunțat vineri avocatul său, transmite France Presse.

Pot confirma că el și-a schimbat numele. Este oficial. Nu doresc să dezvălui conținutul discuțiilor noastre, a declarat Oeystein Storrvik, confirmând astfel o informație anterioară publicată de cotidianul Verdens Gang.

Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane, la Oslo, într-un atac cu bombă în apropierea sediului guvernului norvegian, după care, deghizat în polițist, s-a deplasat pe insula Utoya, unde se desfășurau cursurile școlii de vară a tinerilor laburiști norvegieni, omorând alte 69 de persoane. În august 2012, Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă care poate fi prelungită dacă se consideră că deținutul prezintă riscuri pentru securitatea publică.

Joi, Curtea Supremă a Norvegiei a anunțat că refuză să examineze recursul lui Breivik, care consideră că este ținut în închisoare în "condiții inumane". Drept urmare, Breivik a decis la rândul său să se adreseze CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului).

Anders Breivik consideră că izolarea sa în închisoare, unde este ținut separat de alți deținuți, constituie o încălcare a Articolului 3 al Convenției europene privind drepturile omului, care interzice orice tratament 'inuman' sau 'degradant', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel