Brazilia. O nouă statuie reprezentându-l pe Iisus Hristos este construită în sudul țării. Va fi mai mare decât cea din Rio de Janeiro

Pixabay
Pixabay

O nouă statuie reprezentându-l pe Iisus Hristos este înălțată în sudul Braziliei. Aceasta a fost finanțată din donații. 

O nouă statuie reprezentându-l pe Iisus Hristos este construită în sudul Braziliei, relatează BBC. Noul Hristos Mântuitorul va avea avea 43 de metri înălțime și va fi poziționat în orașul Encantado, pe un piedestal, devenind cea mai înaltă statuie a lui Iisus Hristos din țară.

Capul și mâinile deschise au fost adăugate săptămâna trecută. Construcția a început în 2019. Ideea aparține politicianului local Adroaldo Conzatti, care a decedat în martie, în urma infecției cu COVID-19. 

Statuia va fi gata în 2021

Proiectul în valoare de 350.000 de dolari se va finaliza în cursul acestui an. Statuia a fost finanțată din donații de la cetățeni, dar și de la companii private. 

Apertura mâinilor are o lățime de 36 de metri, iar în zona pieptului va fi o porțiune unde turiștii vor putea ajunge cu liftul pentru a putea admira priveliștea. 

Alte două statui asemănătoare  depășesc dimensiunile acesteia. Este vorba despre Iisus Buntu Burake din Sulawesi, cu o înălțime de 52,55 de metri, inclusiv pedestalul și Hristos Regele din Swiebodzin, Polonia, cu o înălțime de 52,5 metri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel