Boris Johnson. Burka, investigaţii pentru afirmaţiile făcute

Theresa May, Boris Johnson
Theresa May, Boris Johnson

Boris Johnson, fostul ministru britanic de externe, va fi investigat după o serie de afirmaţii referitoare la femeile care poartă burka.

Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson urmează să fie investigat pentru o afirmaţie în care a comparat femeile care poartă burka cu jefuitorii de bănci sau cu căsuţele de scrisori poştale, relatează mass-media britanică, citată de agenţia dpa. Investigaţia împotriva fostului şef al diplomaţiei britanice va fi efectuată de un panel independent, ca urmare a comentariilor sale despre veşmântul purtat de femei conform anumitor tradiţii islamice şi care le acoperă complet corpul. 

Acele comentarii, făcute într-un articol publicat de ziarul Daily Telegraph, i-au atras critici inclusiv din interiorul partidului său, Partidul Conservator, pe care doreşte să-l orienteze către extrema dreaptă şi o islamofobie pronunţată. Dacă se va considera că s-a abătut de la codul de conduită al formaţiunii, el ar putea fi exclus din partid. 

Theresa May i-a cerut lui Boris Johnson să-şi ceară scuze

Chiar şi premierul Theresa May, membră a aceluiaşi partid, i-a cerut lui Boris Johnson să-şi ceară scuze pentru acele remarci, dar până în prezent el a refuzat. Totuşi, controversatele sale comentarii nu constituie un delict motivat de ură, a declarat şefa poliţiei britanice, Cressida Dick. Boris Johnson a demisionat din guvern în luna iulie, fiind nemulţumit de abordarea premierului Theresa May privind Brexitul, pe care el o consideră prea conciliantă. 

Dar, conform unui sondaj efectuat luna aceasta, Boris Johnson este văzut drept un posibil succesor al Theresei May la conducerea executivului şi este favoritul susţinătorilor Partidului Conservator. Însă ambiţiile sale de a prelua conducerea partidului s-ar putea sfârşi în urma unei sancţiuni după remarcile despre burka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel