Bonus URIAȘ pentru un director la stat. Ministrul Energiei Anton s-a enervat și a închis telefonul la Antena 3 în emisiunea Cătălinei Porumbel

Antena 3
Antena 3

Un ministru s-a enervat și a închis telefonul la Antena 3 în emisiunea Cătălinei Porumbel.

Scandalul a început după ce jurnalista Cătălina Porumbel a vrut să poarte o discuție cu ministrul Energiei Anton Anton despre directorul general de la Nuclearelectrica, compania controlată de stat care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, care ar putea primi un bonus anual de 350 000 de euro.

Dacă propunerea va fi votată de acţionari, Cosmin Ghiţă, în vârstă de 28 ani, poate primi un bonus anual de până la 216 salarii (36 de indemnizaţii lunare îmmulţite cu şase salarii medii brute, cât este indemnizaţia lunară). Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Statistică, în luna aprilie, câştigul salarial mediu brut aferent sectorului de producţie al energiei electrice a fost de 7.663 de lei. Dacă propunerea va fi votată, directorul companiei va primi un bonus anual de 1,65 milioane de lei, adică aproape 350.000 de euro.

Replicile de la Antena 3

Despre acest subiect, Cătălina Porumbel a vrut să afle mai multe lucruri chiar de la ministrul Energiei Anton Anton. El a intrat, în direct, la Antena 3, și a refuzat să răspundă tuturor întrebărilor adresate de jurnalistă.

”Nu vom aproba această solicitare! Nu știu câte indemnizații are acum”, a zis Anton Anton la Antena 3.

Întrebat cum a fost numit în funcție Cosmin Ghiță, ministrul Energiei a declarat: ”Am stabilit că discutăm despre partea cu bonusul”.

La întrebarea ”cum a reușit un tânăr de 28 ani să conducă perla energiei - Nuclearelectrica”, Anton Anton a spus: ”Este un domn extrem de capabil. De ce trebuie să aibă 80 ani pentru a fi capabil?”

Cătălina Porumbel a continuat să îi adreseze întrebări, dar acesta a refuzat. A repetat, de câteva ori, ”La revedere, la revedere!”.

”Stați puțin că suntem la o emisiune publică. Nu ne luați așa că nu suntem la cârciumă!”, a zis jurnalista.

”Eu am fost de acord să comentez doar un subiect, iar acum începeți să intrați în alte lucruri”, a spus ministrul.

”Și nu avem voie să punem întrebări?”, a spus Cătălina Porumbel.

”Puteți să puneți întrebări în măsura în care și eu sunt dispus să răspund”, a replicat Anton Anton.

Întrebat ”ce rezultate deosebite a avut Nuclearelectrica în mandatul acestui domn?”, ministrul Anton Anton a zis: ”La revedere!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel