EXCLUSIV  Bogdan Ciocodeică, arhitect. Problema urbanismului în București, identificată

Bogdan Ciocodeică, un cunoscut și apreciat arhitect și designer, a dezvăluit la Jungla Urbană, de la DC News, care este adevărata problemă a urbanismului din București.

Bogdan Ciocodeică, unul dintre tinerii arhitecți și designeri talentați din România, susține că marea problemă a urbanismului în București, dar și în țară este lipsa de continuitate. "Problema urbanismului în București și în România este lipsa de continuitate. Peste tot în orașele pe care le admirăm a existat o gândire unitară și integrată. Și a existat o continuitate care nu a existat în România ultimilor 100 de ani. Nici măcar după '90 nu a existat o continuitate și acest lucru se întâmplă din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al educării publicului larg. Fundamentul stă în educație, și în momentul în care te educi, sistemul de valori la care te raportezi va fi altul", a declarat Bogdan Ciocodeică la Jungla Urbană.

Există oameni care vor să reînvie meșteșuguri

Referitor la proveniența materialelor utilizate la lucrările de design interior, arhitectul și designerul Bogdan Ciocodeică susține că mai există oameni, în România, care încearcă să reînvie meșteșuguri. "E un vibe, în ultimii ani, sunt niște oameni pasionați care vor să reînvie meșteșuguri, dar în principiu noi lucrăm cu firme locale de aici. Iar pe obiecte de design, majoritatea sunt din afară", a declarat Ciocodeică. 

 "Pe amenajări interioare suntem competitivi"

La capitolul designeri și proiecte, România chiar are cu ce se lăuda. "E esențial să călătorești în arhitectură. Călătoritul este o deschidere de orizonturi. Pe amenajări interioare chiar suntem competitivi, suntem la același nivel cu cei din afara, suntem invitați la tot felul de concursuri", a spus Ciocodeică.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel