Bogdan Chirieac: M-a șocat ce au stabilit anchetatorii. Atacul nu are specific românesc

Captura Antena 3
Captura Antena 3

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat pe marginea subiectului exploziei de la Arad, evidențiind că modul de operare nu este specific infractorilor din România.

”Pe mine m-a șocat că anchetatorii au stabilit, după aproape o săptămână, că a fost crimă cu premeditare. Ei, nu mi-aș fi dat seama. Credeam că umblă unul într-o parcare din Arad și cum vede câte o mașină mai bengoasă îi pune bomba și îl aruncă în aer. Nu mi-aș fi imaginat că a fost cu premeditare, nu mă așteptam la așa ceva. A doua informație, că s-ar fi plasat bomba sub scaunul șoferului în 60 de secunde. Păi i-au deschis mașina? Mașina aia, după mintea mea e Mercedes”, a comentat, ironic, analistul politic Bogdan Chirieac. 

”E o chestie neromânească”

”Până acum nu mi se pare că e vreo pistă, s-a anunțat ceva, dar probabil că știu anchetatorii ce știu, sunt specialiști oamenii, fac analize, fac anchetă. În orice caz, cu ce simt, așa, e o chestie neromânească asta, mai degrabă e sârbească. Țara aia a fost răvășită de război, din nefericire, cam toți au puști acasă, mai toți știu să confecționeze o bombă, sunt militari, au făcut armată. În Serbia s-au luptat un deceniu întreg, vorba aceea. Sigur, au trecut 20 de ani. Oricum, nu e modul de operare de la noi, din clanurile de interlopi, Până la urmă de ce să îi arunci mașina în aer, nu poți să îl înjuri?”, a comentat analistul politic pe marginea exploziei de la Arad, în care a murit un om de afaceri. 

Presa speculează mai multe piste, însă mai multe surse atestă faptul că victima atacului era un apropiat al șefilor din Poliție.

Legături cu șefii din poliție

„Poate că avea legături și văd că redactorii dumneavoastră (n.r. - România TV), în care eu am mare încredere, dacă ei spun că era cunoscut la vârful poliției din Arad, probabil că lucrurile stăteau exact așa. Dincolo de asta, consider în continuare că cea mai mare eroare a asasinului a fost că a aruncat în aer mașina. Este o detonare atipică și toate televiziunile din România, toată presa din România s-a luat de acest caz”, spunea Chirieac.

„Dacă îi punea sticlă pisată în ceai era mai simplu?”, a întrebat gazda emisiunii, Victor Ciutacu. 

„Da, că murea și nu dădeai nicio știre din chestiunea asta, iar un semnal pentru ceilalți era chiar moartea omului, nu trebuia să o faci ca în filmele cu Rambo, cu aruncatul mașinii în aer. Toate rețelele astea mafiotizate de prin vestul țării, contrabandiști, polițiști, anchetatori, ce sunt mână în mână pe acolo, sunt foarte expuse. Sunt expuse de redactorii România TV care se duc în cafeneaua polițiștilor și pun întrebări, că probabil Parchetul nu pune întrebări pe acolo. Vii în zona asta și la un moment dat tot trebuie să dai de ceva, e ca în cazul Gheorghe Dincă, cu procurorul hashtag, care nu a intrat peste Dincă că nu se făcuse 6 dimineața, dar el făcea plângeri că nu e mulțumit de justiție. Dacă nu era presa, nu ai fi știut ce s-a întâmplat cu prima fetiță. Ăla era caz închis. Din toată zona asta, dacă Alexandra nu suna la 112, Dincă era bine-mersi acum, nu îl deranja nimeni. Cea mai mare eroare a fost aruncarea mașinii în aer. Asta nu e tipică pentru România, nu suntem la New York, suntem aici în sărăcia noastră”, a punctat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel