Bode cere suspendarea activității agenților economici care încalcă restricțiile

Lucian Bode / Foto Facebook
Lucian Bode / Foto Facebook

Ministrul de Interne Lucian Bode cere schimbarea legii în Parlament. El dorește ca după 2-3 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor, să poată fi suspendată activitatea agenților economici în cauză. 

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni dimineață, la Digi24, că vrea să solicite conducerii partidului ca la nivelul coaliției de guvernare să fie adus în dezbatere și aprobat proiectul de lege pentru Ordonanța de Urgență care reglementează sancțiunile pentru încălcarea restricțiilor impuse în contextul Covid-19. 

Practic, ministrul Lucian Bode solicită posibilitatea ca activitatea agenților economici să poată fi suspendată după ce aceștia primesc „una-două-trei sancțiuni.”

„Îmi doresc ca legislația să fie modificată, mai exact Legea 55/2020. Astfel încât, după una-două-trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecție sanitară.”, a declarat Bode la Digi24.

Ministrul a precizat că „legea trebuie să fie foarte clară: cine anume poate să suspende activitatea, pentru cât timp, dacă se repetă trecem la nivelul următor și sigilăm respectiva locație. Dacă aplicăm acest sigiliu și nu se ține cont de măsură, vorbim deja de o infracțiune.”, a adăugat el. 

„Am avut o discuție cu prim-ministrul Florin Cîțu și intenționăm să venim în Guvern cu o Ordonanță de Urgență.”, a mai precizat Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel