BOC, somație. Plăcuțe în maghiară și română la intrările în municipiu

Primarul Emil Boc a primit o somație din partea clujenilor care s-au adunat joi după-amiază, în Piața Unirii, pentru a cere plăcuțe bilingve româno-maghiare la intrările în municipiu.

Oamenii au primit câte o hârtie pe care să o adreseze Primăriei Cluj-Napoca și prin care să solicite următoarele: "În termen de 10 zile de la primirea prezentei cereri să procedați la amplasarea unor indicatoare, plăcuțe oficiale bilingve, în limba română și în limba maghiară, la intrările și ieșirile tuturor drumurilor publice ale municipiului Cluj-Napoca. Amplasarea unor indicatoare, plăcuțe oficiale toponimice trilingve, în limba română, în limba maghiară și în limba germană, la intrările și ieșirile tuturor drumurilor publice ale municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, conform solicitării noastre, plăcuțele indicatoare vor avea textul: "Cluj-Napoca", "Koloszvar", sau "Cluj-Napoca", "Koloszvar", "Klausenburg".

Refuzul cererii mele ar reprezenta negarea multiculturalității orașului, cel puțin eu așa o voi resimți. O asemenea intoleranță care s-ar putea exprima astfel, ar putea afecta grav sentimentele maghiare din orașul nostru. Relațiile interetnice din Cluj sunt foarte bune. Tensiunile interetnice sunt nesimificative, chiar inexistente. În concluzie, respingerea cererii mele, pe de o parte ar conduce la o indignare și în rândul românilor, iar pe de altă parte la identificarea izvorului discriminării etnice, ca venind nu din partea cetățenilor, ci numai din partea Instituției Dumneavoastră", se arată în cererea scrisă în română și maghiară.

VEZI ȘI: Boșcodeală, GEST FĂRĂ PRECEDENT după ce a fost condamnat la închisoare

Primarul Emil Boc le-a explicat și miercuri, 11 februarie, eticilor maghiari, în ședința Consiliului Local, că în acest an vor fi montate plăcuțe cu numele Cluj-Napoca în cinci limbi, plăcuțe ce vor fi montate la intrările în oraș, scrie Știri de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel