Boc îl urechează pe Vlădescu

boc
boc

Premierul Emil Boc a criticat iniţiativa ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, de a declara public că sistemul cotei unice e depășit și trebuie înlocuit  din 2011 cu o impozitare progresivă. Boc insistat că problema cotei unice nu e dezbatere de seminarii, e o decizie politică şi nu poate fi dezbătută în vreo publicaţie. În plus, „nimeni nu discută înainte să avem în Guvern o analiză, o decizie", a spus conchis premierul. Critica lui Boc vine la câteva ore după ce și prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, i-a atras atenția lui Vlădescu că e contraproductiv ca fiecare să vină să arunce idei pe piață, mai ales când e vorba de politica fiscală a țării.

Și preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a reacționat la afirmaţiile lui Vlădescu, declarând că niciun scenariu economic nu poate fi pus de-o parte, dar că acest lucru nu înseamnă renunţarea la cota unică de impozitare.

Într-un interviu apărut în Ziarului Financiar, ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a insistat că actuala cotă unică de impozitare de 16% trebuie eliminată pentru că nu mai poate susţine bugetul de stat, iar România trebuie să treacă la impozitarea progresivă a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel