Boc, acuzat că a retrocedat către culte religioase ungurești 60 de imobile din centrul Clujului. Ce spune Primăria

Emil Boc
Emil Boc

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, este acuzat că ar fi retrocedat către biserica unitariană și cea reformată 60 de imobile aflate în centrul orașului. La solicitarea DC News, Primăria municipiului Cluj-Napoca și-a exprimat punctul de vedere cu privire la aceste acuzații.

Într-un articol publicat marți de Cotidianul, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, spune că, în mandatul lui Emil Boc la Primărie, 60 de imobile din centrul orașului au trecut în proprietatea bisericilor unitariană și reformată. Imobile pentru care municipalitatea plătește chirii uriașe în prezent către "hoții de imobile", adaugă fostul edil.

Iată un fragment dintr-o discuţie pe care cei de la Cotidianul au avut-o cu Gheorghe Funar:

"După ce a ajuns Boc primar, într-o singură seară, fostul viceprimar Boroş Janos - Dumnezeu să-l odihnească, mi-a fost şi mie colaborator - s-a dus la primărie şi s-a întâlnit acolo cu un reprezentant al Arhidiecezei romano-catolice de Alba, care pe o bucată de hârtie ruptă dintr-un caiet studenţesc a scris vreo 60 de imobile pe care le revendică ei, clădiri care, chipurile, ar fi aparţinut statusului. Documentul nu este înregistrat nicăieri în arhiva primăriei, este semnat “viceprimar Boroş” şi pusă ştampila Consiliului Local. A semnat în acea duminică şi reprezentantul Arhidiecezei, iar luni acest reprezentant a ajuns la Bucureşti la Comisia specială de retrocedare a imobilelor către cultele religioase. Comisia avea un preşedinte român, dar acesta fusese trimis într-o delegaţie…

E o comisie înfiinţată în baza unei legi speciale. Vicepreşedintele era din UDMR. Comisia, fără nicio verificare, fără nimic, hotărăşte practic împroprietărirea (!!!) cu 60 de imobile din centrul Clujului a bisericilor unitariană, reformată… În aceste clădiri funcţionau şi mai funcţionează instituţii ale statului, licee, iar primăria plăteşte peste o jumătate de milion de euro pe an chirie la hoţii de imobile. Ne aflăm într-o situaţie incredibilă…".

Primăria nu neagă

Întrebați despre aceste acuze, cei de la Primăria din Cluj-Napoca nu au negat spusele lui Funar, transmițându-ne următoarele:

"Toate retrocedările de bunuri imobile s-au făcut la Cluj-Napoca cu respectarea legii, fie în baza deciziilor Comisiei Centrale de Retrocedări, fie a sentințelor judecătorești definitive și irevocabile, Primăria fiind obligata să respecte legile in vigoare".

Declarațiile lui Gheorghe Funar vin după ce DC News a prezentat, în urmă cu câteva zile, cum sate întregi din Transilvania sunt retrocedate către cetățeni maghiari, cu toate că statul român a plătit anterior sume uriașe pentru acele terenuri.

Vezi aici: Jaful mileniului: În Transilvania se retrocedează pământul cumpărat de România de la grofi și dat unor români la reforma agrară. Sate întregi, evacuate cu tot cu cimitire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel