Blaga: PDL va vota pentru ridicarea imunității deputatului Trășculescu

 Vasile Blaga, a declarat că, în cazul deputatului Alin Trăşculescu, PDL va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare. Această procedură urmează a avea loc în maximum cinci zile, conform regulamentului Camerei Deputaţilor.

 "Parlamentarii PDL vor vota pentru ca în cazul deputatului Alin Trăşculescu justiţia să îşi poată face treaba. Incidentul afectează PDL în campania elctorală, dar cei care ua greşit trebuie să plătescă", a explicat Vasile Blaga.

 Liderul PDL a completat şi a spus că situaţia "este regretabilă", dar trebuie să meargă înainte.

 Deputatull PDL Alin Trăşculescu a fost arestat de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant când încerca să ia 50.000 de euro mită. Acesta se află în acest moment în arestul procurorilor, dar în acelaşi timp este nevoie şi de acordul Parlamentului pentru a i se ridica imunitatea parlmentară.

 Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a explicat pentru Adevărul că în maximum 5 zile Trăşculescu va fi adus în plenul Camerei Deputaţilor pentru explicaţi.

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, a declarat duminică la Rtv că  dacă informaţia este adevărată, deputatul nu poate fi arestat fără acordul Camerei Deputaţilor, care trebuie convocată în sesiune extraordinară.

 "Procedural vă spun că dacă a fost reţinut în flagrant, Constiuţia prevede că este reţinut pentru 24 de ore. Pentru arestare, dacă există un referat în acest sens, dacă procurorii consideră că trebuie să fie reţinut, atunci trebuie să fie convocată deîndată o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor”, a explicat Mircea Toader.

În acest moment, deputatul Trășculescu este candidat în Colegiul 5 Mărășești din Vrancea din partea ARD. Chiar dacă va fi reținut, Trășculescu se va afla în continuare pe listele de candidați pentru Camera Deputaților. Potrivit simulării făcute de De Ce News, Colegiul 5 Vrancea pentru Camera Deputaților ar fi câștigat de USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel