Bitcoin scade aproape de minimul din 2022. Scădere de 5.6%

Fotografie creată de David McBee, de la Pexels
Fotografie creată de David McBee, de la Pexels

Bitcoin a scăzut sâmbătă la ora 18:10 GMT cu 5,6%, până la 34.448,94 dolari, pierzând 1.878,27 dolari față de închiderea precedentă, relatează Reuters.

Bitcoin, cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a crescut cu 1,8% de la minimul anului, de 34.000 de dolari, înregistrat pe 22 ianuarie.

Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, a scăzut sâmbătă cu 8,4%, la 2.352,72 dolari, pierzând 189,64 dolari față de închiderea anterioară, relatează Mediafax.

Tranzacțiile cu criptomonede, record în 2021 

Tranzacţiile cu criptomonede legate de activităţi criminale au atins un nou record în 2021 şi aproape s-au dublat într-un an chiar dacă ponderea lor este în scădere pe o piaţă în plină expansiune, relatează AFP.

În 2021, echivalentul a 14 miliarde de dolari au trecut prin adrese legate de activităţi ilegale, faţă de 7,8 miliarde în 2020, apreciază joi firma de analiză Chainalysis.

Dar aceste cifre nu spun toată povestea. Utilizarea criptomonedelor a crescut într-un ritm nemaivăzut până acum, notează studiul citat, cu tranzacţii evaluate la 15.800 miliarde de dolari în 2021, o creştere uluitoare de 567% faţă de anul precedent.

Firma specializată în studiul tranzacţiilor pe blockchain, tehnologia din spatele bitcoin şi a marii majorităţii a criptomonedelor, estimează aşadar că tranzacţiile ilegale nu mai reprezintă decât 0,15% din utilizarea totală a criptomonedelor.

În detaliu, doar înşelătoriile reprezintă 7,8 miliarde de dolari. Investitorii cumpără o nouă criptomonedă, crescând preţul acesteia, dar creatorii săi vând în masă la cel mai mare preţ, ceea ce face ca preţul să se prăbuşească înainte de a dispărea. Un exemplu deosebit de mediatizat, o criptomonedă numită Squidcoin a avut preţul crescut de zece ori în urma seriei de succes Netflix Squid Game, după care s-a prăbuşit la doar câteva zile după crearea sa.

Piața criptomonedelor, vizată de autoritățile de reglementare



Autorităţile de reglementare analizează din ce în ce mai mult piaţa criptomonedelor, pe care unii o aseamănă cu Vestul Sălbatic.

O dezvoltare încurajatoare în lupta împotriva infracţiunilor legate de criptomonede este capacitatea tot mai mare a forţelor de ordine de a sechestra în mod direct bunurile obţinute ilegal, notează Chainalysis.

În iunie, autorităţile americane au recuperat direct echivalentul a 2,3 milioane de dolari în bitcoin din cele 4,4 milioane pe care compania petrolieră Colonial Pipeline le plătise hackerilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel